Hlavní obsah

Po Mercedesu a BMW uvažuje o pick-upu také Audi! Líbí se?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jeden, tak všichni, chtělo by se říci. Pick-up Mercedesu je za dveřmi a nyní se po BMW ozvalo i Audi, že by takový stroj byla zajímavá alternativa v jejich portfoliu. Ostatně Audi by mohlo stavět na podvozku Volkswagenu Amarok, který má nově třílitrový naftový šestiválec.

Článek

Mercedes-Benz má ve stavění užitkových vozů dlouhou tradici, není tedy divu, že je to právě on, kdo přichází jako první z německých prémiovek s pick-upem. Ten má být luxusní a přijde již zanedlouho. Ostatní výrobci se však nechtějí nechat zahanbit a zejména ze zemí, kde mají podobné vozy dlouhou tradici, přicházejí zajímavé informace.

Nyní se totiž vyjádřil šéf australského Audi, že pick-up by byl zajímavým doplňkem nabídky. Ostatně dávalo by to smysl, dala by se totiž využít platforma Volkswagenu Amarok, který nově po faceliftu využívá třílitrový naftový šestiválec. Tím by se snížily náklady a vůz by mohl dostat luxusní prvky i kvalitní interiér typický pro Audi, případně také vzduchové odpružení, čímž by se posunul výrazněji nad Amarok. Ostatně i Mercedes bude stát na plebejském základě NIssanu Navara. 

Zákazníci nyní začínají být po podobných automobilech lační i na trzích, kde tomu tak dříve nebylo, třeba v Evropě. Dost možná je to proto, že opravdu odolné offroady na rámu postupně mizí z nabídky, přičemž pick-upy ještě podobně robustní základ mají. Navíc velká ložná plocha v kombinaci se skvělou prostupností terénem nahrávají nyní populárním volnočasovým aktivitám.

Možnou podobu vozu si můžete prohlédnout na ilustraci grafika, zatím se však jedná pouze o zbožné přání, protože podobný vůz není oficiálně potvrzen. Vše bude záležet na úspěchu Mercedesu, protože v Audi si nejsou jisti, zda je zde opravdu trh pro luxusní prémiový pick-up. My však doufáme, že ano, protože podobné vozy nás baví a dávají nám větší smysl, než všudypřítomná SUV. Lidé z australského Audi však říkají, že i jim by se podobný doplněk nabídky líbil, nechávají tedy otevřené dveře dalším spekulacím.

Pick-up Mercedesu se může jmenovat GLT

Již přšt rok přijde na trh prvn luxusn evropsk pick-up. Vyrob jej Mercedes na zkladě Nissanu Navara a vůz se již intenzivně testuje. Očekvat mme čtyř a šestivlcov motory, manuln i automatick převodovky.

Reklama

Načítám