Hlavní obsah

Pimp my Kia aneb vytuněný Stinger od West Coast Customs

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná dílna z pořadu Pimp my Ride se tentokrát vyřádila na Kii Stinger, velkém GT od korejské automobilky, které si získalo naše sympatie. Na výstavu SEMA tak přijel pořádně rozšířený modrý stroj.

Článek

Jistě znáte pořad Pimp my Ride, který běžel na MTV a většinou to v něm dopadlo tak, že z totálního vraku jednoho z diváků vznikl show car, takový kolotoč na kolech. Vše se upravovalo v dílně West Coast Custom, která se tím stala nesmírně populární. A právě v ní nyní vznikl i vytuněný Stinger, tedy nejmodernější, nejrychlejší a u nás i nejdražší auto od Kie. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud byste to nepoznali, tak tohle auto má údajně připomínat éru závodních cestovních vozů sedmdesátých let. Má tedy pořádně rozšířené blatníky, snížený podvozek, dokonce i difuzor a čtyři pozměněné koncovky výfuku. Auto jezdí na jedenadvacetipalcových kolech Keen a bodykit je samozřejmě karbonový pro snížení hmotnosti. Pod kapotou je přeplňovaný šestiválec varianty GT, o jeho úpravách se však již nemluví. Výkonu má však už v základu docela dost, přesněji 365 koní, takže rychlost asi problémem nebude. Naopak retardéry by být mohly.

Reklama

Načítám