Hlavní obsah

Ostré auto roku: Peugeot 3008 GT má mít 300 hybridních koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zdá se, že sportovní SUV mají v plánu rovněž Francouzi. Peugeot se nechal slyšet, že crossover 3008 GT osadí hybridní technologií s výkonem okolo 300 koňských sil. Vůz tak bude bojovat kupříkladu s chystaným Seatem Ateca Cupra.

Článek

Crossovery a SUV jsou nyní natolik populární, že automobilky touží vyrábět čím dál více podobných variant, a to včetně sportovních modelů. Ostrá SUV tak v nedávné době potvrdily značky jako Seat, Ford a další. Nyní se k ním však připojil Peugeot, který na to ovšem půjde jinak, než jen klasickým spalovacím motorem - využije totiž hybridní technologie.

Tento koncept jsme mohli najít už v Peugeotu 308 R HYbrid, zdá se tedy, že již putuje do sériové výroby. Elektromotor je v tomto případě kombinován s benzinovou šestnáctistovkou THP, přičemž elektrická síla pohání s největší pravděpodobností zadní kola, takže z 3008 GT se konečně bude moci stát čtyřkolka. Nebude se však jednat o model GTi, to se údajně ke crossoveru 3008 zatím nehodí, očekávejte tedy jiný název. Těšit se můžeme zajímavé jízdní hodnoty, kupříkladu zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině pod 6 sekund a maximálka přes 240 km/h.  Nečekejte však, že si hybridní sportovní 3008 koupíte brzy. Na trh má přijít v roce 2019 a postupně se tato technologie dostane i do zbytku modelové řady.

Reklama

Načítám