Hlavní obsah

Ošlivý elektromobil si prý objednalo již 10.000 zákazníků!

Foto: Archiv Garáž.cz

Vypadá jako pravověrný offroad z dob minulých, je to však velmi moderní stroj. Bollinger B1 je totiž elektromobil. A údajně velmi úspěšný, protože ještě před začátkem výroby je prý podepsáno 10.000 závazných objednávek.

Článek

Báli jste se, že pravověrné offroady pomalu vymizí? Že už neuvidíme auta jako byl Land Rover Defender? Pak to byla možná mylná představa. Tato auta mizí zejména proto, že nesplňují emisní limity. Jenže když jim dáte elektromotor, pak to může fungovat, jak dokazuje tento stroj, Bollinger B1. Má krabicoidní geometrické tvary, takže vypadá jako vojenský speciál z Afghánistánu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže pod kapotou je elektromotor o výkonu 360 koní, který tento stroj dokáže rozjet z klidu na stovku za pouhé 4,5 sekundy. Maximálka pak také není špatná, 204 km/h. To byste do tohoto vozu neřekli, že? Dojezd na jedno nabití pak výrobce udává od 200 do 320 km. Záleží na tom, zda si vyberete kapacitu 60 kWh nebo 100 kWh. Od června, kdy se Bollinger poprvé ukázal, již dokázal oslovit 10.000 zákazníků, kteří podepsali závaznou objednávku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Doposud se přitom vůz tohoto startupu neobjevil na veřejnosti, stane se tak až 31. října v rámci tradiční show SEMA. A my se docela těšíme, protože tohle je elektromobil, který nás zajímá.

Reklama

Načítám