Hlavní obsah

Opel Insignia GSi přichází s bi-turbo dieselem, má 210 koní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silnější turbodiesel je ve střední třídě stále potřeba, proto nyní Opel představil svůj dvoulitr se dvěma turby, který nabízí výkon 210 koní. Ideální varianta pro svižné dálniční přesuny!

Článek

Stejně jako běžná Insignia, tak i načančanější model GSi dostali novou pohonnou jednotku, dvoulitrový turbodiesel o výkonu 210 koní ve 4000 otáčkách. Díky dvěma turbodmychadlům je točivý moment 480 N.m k dispozici již od 1500 otáček za minutu.

Foto: Archiv Garáž.cz

To v řeči dynamických čísel znamená zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za 7,9 sekund, maximální rychlost činí 230 km/h. Standardem je rovněž pohon všech kol. Varianta GSi má o 10 mm snížený podvozek či lepší brzdy Brembo, které najdete za 20 palcovými koly. A pak je tady vzhled, který je pěkně přiostřený!

Foto: Archiv Garáž.cz

Verze GSi existuje ještě s benzinovým dvoulitrem, který nabízí 260 koní, zrychlení na stovku za 7,5 sekund a maximálku 245 km/h. Škoda však je, že hlavní konkurenti čato nabízejí více. Kupříkladu Passat má 280 koní z benzinového motoru a 240 koní z dieselu.

Reklama

Načítám