Hlavní obsah

Obytná Zafira přichází s chytrými řešeními

Foto: Crosscamp

Německý úpravce Crosscamp má v portfoliu nový obytný model, který je levnější než ikonická California od Volkswagenu

Jestli je na vás Volkswagen California příliš buržoazní, měli bychom jedno alternativní řešení, na míru ušité nadějným německým úpravcem Crosscamp, který si pro svoji přestavbu vyhlédl model Opel Zafira Life. Mimo přijatelné ceny nabízí obytný vůz ještě pár chytrých kempovacích řešení, a navíc je dostupný po celé Evropě.

Článek

Cesta k obytnému vozu na bázi Zafiry Life vede skrze německou společnost Crosscamp, která standardní model vybaví výsuvným plynovým sporákem s prostorem pro ubytování plynové lahve (1,8 kg), ale taky přídavnou baterií nebo úložným kontejnerem. Ten je standardně umístěn za bočními posuvnými dveřmi na straně řidiče, avšak lze jej připevnit také v zadní části vozidla.

Foto: Crosscamp

Opel Zafira Life v obytné úpravě je dílem společnosti Crosscamp

K dispozici je rovněž chladicí box o objemu 13 litrů, který lze umístit mezi přední sedadla. Kromě toho stačí pár pohybů k tomu, abyste prostřední lavici proměnili na postel o rozměrech 140 cm x 200 cm, přičemž další dvoulůžko s rozměry 120 cm x 200 cm je možné najít pod zvedací střechou. Pokud potřebujete vícemístné provedení, úpravce nabízí až sedmisedadlovou variantu.

Samotné auto není žádná obyčejná garsonka. Standardně přijíždí se základním balíčkem bezpečnostních asistentů, čtením dopravních značek, tempomatem, vyhřívanými předními sedadly, dvouzónovou klimatizací nebo s infosystémem s možností integrace mobilního telefonu.

Foto: Crosscamp

Výbavou nejde o holobyt a seznam příplatků rovněž umožní vyšperkování ke spokojenosti náročnější klientely

Volitelně můžete mít zadní parkovací kameru s rozsahem do úhlu 180 stupňů, parkovací senzory vpředu i vzadu, systém sledování slepého úhlu, head-up displej, případně třeba technologii volitelných profilů kontroly trakce a další serepetičky.

Foto: Crosscamp

Součástí výbavy je i šikovný sporák

Tato Lite varianta je vlastně jen cenově příznivějším derivátem lépe vyšperkovaného Crosscamp Flex za 1,2 milionu korun – ten má pro svoji posádku nachystanou ještě kuchyňku, poličky, vařič nebo dřez. Předmětný nejnovější produkt je tedy o něco levnější, takže vyjde na 1,16 milionu korun. Je třeba ještě doplnit, že samotná Zafira Life startuje na českém trhu částkou 770 tisíc korun. A protože jde o německého úpravce, neměli byste po případné koupi narazit na odpor našich úřadů při registraci auta na české značky.

Foto: Crosscamp

Úložný prostor na vás čeká také za posuvnými dveřmi

Společnost Crosscamp neřeší pouze Opely, ale také sesterské Toyoty. Uvedené částky za kompletní obytný vůz jsou samozřejmě základní, takže pokud si naporoučíte ještě luxusní markýzu (24 000 Kč), sklopný nosič jízdních kol (16 000 Kč), prémiové koberce (1600 Kč) nebo třeba protisluneční fólie (3000 Kč), budou ceny zákonitě stoupat.

Foto: Crosscamp

K příjemnému kempování poslouží klimatizace nebo nezávislé topení

Jenže oproti Californii za startovních 1,25 milionu korun si nejen výbavově polepšíte, ale i něco málo ušetříte. A to se prostě počítá…

Pokud jste majiteli obytného vozu, který jste si postavili vy sami, a rádi byste se o svůj příběh podělili s dalšími čtenáři Garáže, ozvěte se nám na redakční mail redakce@garaz.cz a nezapomeňte přiložit i fotografie vašeho bydlíku.

Reklama

Související témata:
Načítám