Hlavní obsah

Novodobá Tatra kolem světa: Phoenix 8 × 8 SLRV je superluxusní soběstačná pevnost na kolech, která má úplně všechno. Doslova

Foto: SLRV Expedition Vehicles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky prázdnin? V téhle tatrovce můžete vyrazit klidně na cestu kolem světa, jelikož jde o vysoce luxusní expediční bunkr na kolech. Zatímco základ vozu tvoří Tatra Phoenix 8 × 8, o obytnou nástavbu se postaral dealer značky v Austrálii a na realizaci si přizval tamní renomované nástavbáře. Výsledek je fascinující!

Článek

Vítejte v nejluxusnějším expedičním automobilu postaveném na bázi moderní Tatry Phoenix 8 × 8. Tento speciál není jen prázdninový dům na kolech, jde rovnou o bunkr a dokonalý úkryt, s nímž můžete vyrazit i do nejodlehlejších oblastí.

Foto: SLRV Expedition Vehicles

Základ speciálu tvoří Tatra Phoenix 8 × 8.

Tomu odpovídá i ochrana přední části, kde má své místo masivní pevnostní nárazník doplněný kovovým rámem a místem pro naviják. Kabinu dále chrání robustní klec, na jejímž vrcholu najdete přídavné osvětlení. Vzadu má své místo žebřík, abyste se snáze dostali na vrchol nástavby, kde jsou umístěny solární panely a střešní okna.

Samotná expediční nástavba je vymazlená do posledního detailu a nabídne i boční úložné prostory, odkud na vás vykoukne například kompaktní gril. A tím nával chytrých nápadů či luxusu rozhodně nekončí.

Foto: SLRV Expedition Vehicles

Nástavbu zhotovili australští specialisté z SLRV Expedition Vehicles.

Samotný interiér je totiž vyveden v lesklé pískové metalíze, která kontrastuje s bílými pracovními a krycími deskami. Podlaha je vinylová, což v kombinaci s celkem tvoří barevnou pastvu pro oči.

Součástí výbavy je také kuchyň doplněná zmíněnými pracovními deskami, elektrickou varnou deskou, mikrovlnnou i konvenční troubou Miele. Nechybí ani kávovar, dřez, myčka nádobí, lednice, mrazák a další praktické úložné prostory.

Foto: SLRV Expedition Vehicles

Uvnitř najdete kompletní vybavení včetně pračky, myčky, trouby či televize.

Obývací prostor tvoří velký jídelní kout pro až osm osob, který na stisk tlačítka ustoupí elektricky ovládanému king-size lůžku prvotřídní kvality. Dále se lze vyspat na jedné ze dvou paland, popřípadě usednout k plochému televizoru.

Ve vozidle se nachází též přepažená místnost se sítěmi, kam si můžete bezpečně uložit různé věci. Posádka není ochuzena ani o plnohodnotnou koupelnu, která čítá sprchový kout, toaletu, umyvadlo i úložné prostory. Pochopitelně tu má své místo taktéž pračka Miele, jež pojme 9 kg prádla.

Foto: SLRV Expedition Vehicles

Základem dobrého dne je dobrý spánek. Je libo king-size postel?

Kromě obřích palivových nádrží má vozidlo ještě objemné tanky pro přepravu vody, sadu pro její filtraci a vysokokapacitní bateriové úložiště doplněné o rychlé nabíjení. Tohle auto s pohonem 8 × 8 prostě pojede tak dlouho, dokud to bude jen trochu možné a kam to jen bude možné.

Automobil (základ) vyrobila kopřivnická tatrovka, nicméně na jeho konečné realizaci se podílel i australský dealer Offroad Trucks Australia. To hlavní však mají na svědomí nástavbáři z SLRV Expedition Vehicles.

Cena a bližší detaily tohoto soběstačného speciálu zatím nebyly odtajněny, nicméně víme, že obdobné modely od protinožců ze SLRV stojí v základu v přepočtu necelých 21 milionů korun, přičemž horním finančním limitem je pouze tučnost vašeho konta.

Reklama

Načítám