Hlavní obsah

Měl by se Rolls-Royce bát? Francouzská prémiová značka nabízí stylový doplněk, ale s šílenou cenou

Foto: Jiří Čermák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská avantgardní značka DS Automobiles se v hierarchii koncernu Stellantis profiluje po boku Alfy Romeo jako ta luxusnější, čemuž výrobce uzpůsobil nejen svoje auta, ale i doplňky. Tím posledním je vybavený piknikový koš pro čtyři osoby, jehož cena by zaskočila i vlastníky Rolls-Roycu. Nebo nakonec ne?

Článek

Značka DS Automobiles to ve světě automobilů nemá lehké, protože byla původně jen luxusní divizí Citroënu, nicméně od roku 2014 kope sama za sebe a snaží se dostat na úroveň Volva či Lexusu. Vedle svých avantgardních vozidel se DS zaměřuje na různé módní doplňky, z nichž inspirace Paříží jen srší.

Posledním takovým luxusním produktem je ručně vyrobený piknikový koš Picnic Hamper, zhotovený designérským studiem DS Paříž, které při vývoji spolupracovalo s nejstarším výrobcem piknikových košů ve Francii, firmou La Malle Bernard.

Exteriér koše je čalouněný prémiovou kůží Nappa v barvě šedá perleť, která se objevuje i u módně-cestovatelských edic Esprit de Voyage vozidel DS Automobiles. Mezi další prvky jídelního nosiče patří reliéfní vložky na rukojeti, poniklované spony, kvalitní látková podšívka, vnitřní stěny zhotovené z topolového dřeva a výrazný podpis DS. To abyste na pikniku ukázali, jaký poklad máte. A to doslova.

Foto: DS Automobiles

Vnějšek sází na jemnou kůži Nappa a logo edice Esprit de Voyage.

Koš byl navržen tak, aby pojal plnohodnotné jídlo pro čtyři osoby. Uvnitř totiž najdete čtyři jídelní boxy, čtyři sady příborů, čtyři sklenice na víno a čtyři bavlněné ubrousky od luxusní značky Guy Degrenne.

Kromě toho jsou zde speciální nádobky na sůl, pepř, olej i ocet a nechybí ani izotermická lahev, která udrží vaše nápoje studené či teplé. Velká skleněná dóza na dezerty a speciální lžíce jsou rovněž součástí koše, stejně tak luxusní chromový nůž značky Laguiole Claude Dozorme, prkénko z ořechového dřeva a neméně prémiová vývrtka na víno od L'Atelier du Vin.

Foto: DS Automobiles

Koš je plně vybaven pro čtyři osoby.

Kromě toho lze každý piknikový koš přizpůsobit tak, aby odpovídal vašemu konkrétnímu modelu DS, přičemž navíc může obsahovat i vaše iniciály. To proto, aby personalizace pro piknik byla dokonalá.

Piknikový koš si svoji tichou premiéru odbyl už vloni, nicméně do hledáčku celosvětových médií se dostal až nyní, a to díky španělskému zastoupení DS, které tento více než prémiový koš doporučilo jako vhodný dárek k tamnímu Dni otců.

Tento dle výrobce velmi limitovaný koš Picnic Hamper s výbavou vyžadující ke zhotovení desítky hodin ruční práce stojí v přepočtu 126 000 Kč, nicméně pokud vám přijde moc drahý, můžete sáhnout po o něco méně vybaveném Picnic Trunku vyrobeném v obdobném stylu, který stojí jen 101 000 Kč.

A že by se nad cenou tohoto jídelního setu pozastavili i majitelé vozidel značky Rolls-Royce? Kdepak. Těm automobilka nabízí vlastní piknikový koš, za který požaduje více než jeden milion korun. Ve světle toho jsou pak koše od DS Automobiles skutečně cenově dostupnou záležitostí.

Reklama

Načítám