Hlavní obsah

Dva draci se loučí: SsangYong se přejmenovává, někde úplně, u nás si na nové jméno zvykat nemusíme. Do budoucna chystá smršť novinek

Foto: KGM

SsangYong se překládá jako dva draci, nicméně na některých trzích tito draci už dolétali.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka SsangYong několikrát přežila svoji smrt a vypadá to, že poslední investor to s dynamicky rozvíjející se firmou myslí vážně, což dokazuje také tím, že se ji rozhodl v rámci značky přejmenovat. Někde úplně, jinde pouze částečně a někde už tak dokonce učinil, jen jsme si toho úplně nevšimli.

Článek

Nejprve ve Velké Británii a ode dneška i globálně. Značka SsangYong (v překladu dva draci), kterou v roce 2022 přebral nový investor, pravděpodobně bude i nadále pokračovat ve svém solidně rozjetém prodejním vlaku, jen pod novými názvy, avšak se stejným logem.

Na některých trzích se s označením značky SsangYong loučíme a vítáme KG Mobility neboli KGM, zatímco na jiných trzích včetně českého se k už dobře známému názvu SsangYong přidává ještě dodatek by KGM.

Nejstarší jihokorejská automobilka pod novým investorem doslova vzkvétá, jelikož otevřel finanční kohoutky, takže SsangYong/KGM může vyvíjet nové modely, pohony a zaměřit se na elektromobilitu i expanzi na další trhy.

Foto: KGM

V Česku frčí hlavně SUV Korando. Ono aby ne, když stojí od 510 tisíc.

V Česku se SsangYongu by KGM slušně daří, jelikož jen za minulý rok se jeho SUV Korando stalo sedmým nejprodávanějším modelem segmentu SUV-C, přičemž stejné sedmé příčky dosáhl i pick-up Musso Grand v segmentu lehkých užitkových vozů s pohonem 4 × 4.

Takže si to shrneme, samotná automobilka se do března 2023 jmenovala SsangYong Motor Company, nyní tedy KG Mobility. Její výrobky se pak na různých trzích prodávají buď pod značkou KGM, nebo SsangYong by KGM, přičemž u nás platí druhý název.

Reklama

Načítám