Hlavní obsah

Vybavená prémiovka za cenu všedního auta? Audi přiváží do Česka nebývale výhodné limitky

Foto: Audi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životní cyklus současných modelů Audi A4 a A5 se pomalu chýlí ke konci. Automobilka se na našem trhu rozhodla rozloučit stylově – zvýhodněnou nabídkou nahlodávající i motoristy, kteří by o prémiovém autě jinak vůbec neuvažovali.

Článek

Audi je jednou ze značek, které se letos prezentují na pražském veletrhu e-Salon. Při této příležitosti uvedla limitovanou edici Perfection pro limuzínu i kombík A4, ale také všechny karosářské verze modelu A5. Ceník startuje jen lehce nad milionem. A nenechte se zmást, rozhodně nejde o žádné holátko, ale naopak o skvěle vybavené kusy.

Jako příklad uvádí značka Audi A4 s motorizací 40 TDI quattro, tedy dvoulitrovým turbodieselem o výkonu 140 kW, automatickou dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol. Auto má zvenčí i uvnitř linii S line, nechybí mu sportovní sedadla vpředu kombinující mikrovlákno s kůží, dekorace kabiny je zase z broušeného hliníku. Součástí jsou dále LED světlomety, bezklíčový vstup a startování či třízónová automatická klimatizace. Kolik za to? Na sedan si připravte 1 079 900 Kč, kombík přijde na 1 119 900 Kč. Výše zmíněná nafta však není podmínkou, zákazník si vůz může individualizovat dle vlastních představ.

Neméně zajímavá je limitka Audi A5, která se týká všech karosářských provedení, tedy Sportbacku, Coupé i Cabria (nevztahuje se jen na sportovní deriváty S a RS). Zvýhodněná výbava je do puntíku shodná s A4 a v karoserii Sportback přijde „pětka“ s nafťákem na 1 225 900 Kč. Kompletní ceník včetně konfigurátoru by se měl na stránkách Audi objevit co nevidět.

Foto: Lukáš Kukla

Pokud jste si nepořízení luxusního kabria se čtyřmi kruhy obhajovali tím, že je přece příliš drahé, teď máte problém…

Tak velkorysá nabídka nebývá u prémiovek obvyklá, vždyť kolem milionu si dnes za auto účtuje řada všedních značek. Jedním z mnoha příkladů je Škoda Octavia. Ta sice aktuálně nemá v nabídce srovnatelný diesel, před rokem bychom ale v ceníku našli verzi RS 2.0 TDI/147 kW 4 × 4 za 974 900 Kč, respektive 1 074 900 Kč ve vybavenější variantě RS Challenge plus. Odskok limitky Audi je tedy minimální.

Reklama

Načítám