Hlavní obsah

Audi představilo faceliftovanou A4. Poznáte vůbec změnu?

Foto: Audi

Audi se rozhodlo omladit model A4. Pokud hoříte nedočkavostí, budete nejspíš zklamáni, změn příliš neproběhlo.

Článek

Facelift oblíbeného Audi A4 je skutečně jen kosmetickou záležitostí. Nečekejte žádné zásadní změny ani nové technologie. A na vzhledové retuše abyste si vzali raději lupu!

Drobnou proměnou prošly nárazníky vpředu i vzadu, které nově disponují prvky připomínajícími hliník. Cílem byl sportovnější vzhled, ale také snížení odporu vzduchu, a tím i zlepšení aerodynamiky.

Další změny nastaly u sportovního paketu S-Line. Lamely v čelní masce evokují 3D efekt, přepracován byl také difuzor, který je nyní decentnější. Nové jsou i koncovky výfuku nebo 16- až 19palcová kola.

Úplnou novinkou je pak balíček S-Line Competition, který je jakousi nadstavbou běžné „es-lajny”. Nabízí ještě sportovnější vzhled v podobě zadního spoileru, který známe z modelů RS, další hliníkové prvky na náraznících, LED světlomety, červené třmeny brzd, sportovní odpružení nebo speciální modrý lak Turbo Blue. V interiéru pak najdeme částečně kožená sportovní sedadla nebo karbonové obložení.

Pod kapotou se, jak bylo řečeno na začátku, nic nezměnilo. Nadále se tak bude A4 prodávat s širokou paletou motorů od benzínem přeplňované 1,4 až po dieselový šestiválec s objemem 3,0 litru. Na výběr bude mauální i automatická převodovka a u vybraných motorizací samozřejmě i pohon všech kol. Do prodeje by tato omlazená audina měla jít ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Reklama

Načítám