Hlavní obsah

Příští rok se u nás objeví zcela nový soupeř Kodiaqu: Zatím prozrazuje jméno, má sedm míst i normální motory

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Tiguan je často skloňován coby hlavní sok Škody Kodiaq, platí to však jen zčásti. Vozy sice sdílejí shodnou techniku, Volkswagen je ale výrazně menší a nedisponuje třetí řadou sedadel. Na to automobilka zareaguje v příštím roce.

Článek

Ještě jste se v paletě nejrůznějších SUV a crossoverů značky Volkswagen nezačali ztrácet? Automobilka pokrývá všemožné segmenty od městského Taiga až po plnotučného Touarega. To ale rozhodně neznamená, že by se nenašlo místečko pro další, zbrusu nový model.

Pokud dění na automobilové scéně sledujete pravidelně, určitě vám neunikla nedávná premiéra nového Volkswagenu Tiguan. Ten ve třetí generaci zůstává v jediné karosářské variantě, prodloužený Tiguan Allspace se třemi řadami sedadel končí. Mohlo by se zdát, že Volkswagen vyklízí pole novému Kodiaqu, který se slavnostně představí za pár dní a sedm míst si zachová. Ale opak je pravdou, jen se místo Allspacu můžeme těšit na úplnou novinku.

A už známe její jméno, nese označení Volkswagen Tayron! Tayron se aktuálně vyrábí v Číně pro čínské zákazníky, což se ale do budoucna změní. V nové generaci se stane globálním modelem vyráběným ve Wolfsburgu. Ač půjde o vzhledově svébytný vůz, podle našich informací si řadu technologií propůjčí právě od nového Tiguanu. To by mělo znamenat i zachování široké škály benzinových a naftových motorů (včetně přeplňovaných dvoulitrů) stejně jako značně inovovaného plug-in hybridu s možností rychlonabíjení a elektrickým dojezdem kolem 100 km.

Foto: Volkswagen

Takto vypadá nový VW Tiguan. Tayron se prý bude vzhledově značně odlišovat.

Na technické podrobnosti je ještě brzy, další informace o novém Volkswagenu Tayron očekáváme až v příštím roce. Slavnostní premiéra je totiž naplánována na podzim 2024.

Paleta SUV značky Volkswagen je...
...pestrá a různorodá, což je skvělé.
18,9 %
...už trochu přeplácaná.
8 %
...zbytečná, ať raději tvoří klasické karoserie!
73,1 %
Celkem hlasovalo 609 čtenářů.
Načítám