Hlavní obsah

Volkswagen ukáže ID. Buzz v březnu, přijde i obytná verze

Foto: VW

Volkswagen nabízí v rámci své „rodiny ID vozů“ již tři elektromobily. Ještě letos doplní již prodávaný hatchback a dvě verze SUV další model ID. Buzz – elektrická verze velkoprostorového vozu, který svým vzhledem bude odkazovat na legendární Volkswagen Typ 2, lidově řečený „busík“.

Článek

Před pěti lety Volkswagen získal spoustu pozornosti díky propracovanému konceptu elektrického minivanu ID. Buzz inspirovaným klasickým busíkem (proto to jméno). A ještě větší šok je, že se tento koncept v prakticky nezměněné podobě dostane letos do výroby!

Jasně, odlišnosti se najdou (především interiér se bude asi dost lišit a bude vycházet ze současné rodiny ID), ale základní myšlenka zůstává stále stejná. Německá automobilka také potvrdila, že kromě MPV varianty vzniknou přinejmenším další dvě odvozené verze – obytná California a užitková Cargo. Druhá jmenovaná bude cílit především na městský a příměstský provoz a patrně bude menší než California a základní ID. Buzz.

O použité technice se zatím Volkswagen nerozpovídal, je ale vysoce pravděpodobné, že bude totožná s ostatními modely ID. Znamenalo by to volbu mezi baterií o kapacitě 60 nebo 80 kWh a pohon zadních (145 koní pro menší baterii a 204 koní pro větší baterii) nebo všech čtyř kol (pouze s větší baterií a výkonem 299 koní). Dojezd by se pak měl pohybovat kolem 350 km pro menší baterii a 450 km pro tu větší.

Foto: Volkswagen

Koncept elektrického ID. Buzz po boku své historické předlohy

Volkswagen již oficiálně potvrdil datum světové premiéry nového ID. Buzz – odehraje se ve středu 9. března. Na prknech ženevského autosalonu to ale nebude, protože ten byl i letos zrušen. Výroba a tedy i prodej v pořadí čtvrtého ID modelu bude zahájena ještě letos. Všechny výše zmíněné verze se budou vyrábět v Hannoveru, kde se montují i další modely divize Volkswagen Užitkové vozy. Pouze verze určená pro Spojené státy bude sjíždět z linky v továrně ve městě Chattanooga ve státě Tennessee, kde se již produkuje model ID.4.

Reklama

Načítám