Hlavní obsah

Vlajková loď Kia EV9 bude nepřehlédnutelné sedmimístné elektrické SUV

Foto: Kia

Zatím o Kie EV9 víme jen to, že bude z hlediska designu dost možná nepřehlédnutelná. Na další informace je třeba si ještě chvíli počkat.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Kia začíná pomalu, ale jistě odhalovat finální podobu svého největšího SUV s elektrickým pohonem, které ponese označení EV9. Už teď je vidět řada designových prvků, díky kterým si jej určitě s ničím jiným nespleteme. Bližší informace se máme dozvědět v průběhu března.

Článek

Automobilka se sídlem v korejském Soulu představila pár krátkých videí s novým modelem v hlavní roli. Pod rouškou tmy a za podmanivého zvukového doprovodu nenápadně odhaluje působivé a výrazné linky, díky kterým jej brzy budeme poznávat na silnicích.

Typ EV9 má být mezi modely SUV značky Kia vlajkovou lodí, to znamená, že má mít nejlepší výbavu, nejmodernější technologie a nejluxusnější prvky. Se skoro pětimetrovou délkou jde ruku v ruce i to, že má nabídnout dostatek životního prostoru až sedmi pasažérům.

Ve videu je prakticky nemožné přehlédnout výraznou příď a elegantně řešené plochy karoserie. Dalším velmi výrazným prvkem jsou přední a zadní LED světla s nezaměnitelným světelným podpisem. Přehlédnout nelze ani kliky splývající s hladkými povrchy boků, z nichž se vysunou až po odemknutí vozu.

Na detaily je však Kia zatím skoupá. Už teď ale víme, že nový model staví na osvědčené platformě E-GMP, která je vyhrazena akumulátorovým elektromobilům. Podle zákulisních informací by měla být k dispozici jednomotorová (pohon zadních kol) i dvoumotorová verze (pohon všech čtyř kol), výkon by se mohl pohybovat v rozmezí cca 200–400 koní a dojezd mezi 320 a 480 km. Na konkrétní specifikaci si však ještě budeme muset počkat.

Naštěstí snad ne dlouho, kompletní odhalení finálního konceptu má totiž přijít už v polovině března. Kdo se již nemůže dočkat technických parametrů jako zrychlení, dojezd nebo rychlost dobíjení, ten musí vydržet do konce měsíce.

Reklama

Načítám