Hlavní obsah

Vin Diesel se svou rychlou & zběsilou rodinou půjde proti Aquamanovi. Mrkněte na trailer Fast X

Foto: Universal Pictures

Velké finále jde do kin už v květnu! Fast X bude mít dva díly, v roli hlavního záporáka se představí Jason Momoa coby přízrak z minulosti Dante Reyes

Akční sága Rychle a zběsile vrcholí a první polovina finále, Fast X, zamíří do kin už letos v květnu. Těšit se můžeme na klasickou soudržnost „rodiny“, automobilové honičky, výbuchy, plameny, dámskou férovku nebo na… Aquamana?!

Článek

Je to tak, sága dospěla k „poslední jízdě“, tedy k velkému finále. Člověk tomu odmítá uvěřit, ale celé to začalo už před více než dvaceti (!) lety. Od té doby se mnohé změnilo – automobilové závody byly mírně upozaděny na úkor akce, výbuchů a přestřelek. Přibyla řada nových tváří, jiné odešly – některé nadobro, jiné zase povstaly z popela.

Trailer první části dvoudílného finále s názvem Fast X je bezmála 4 minuty dlouhý a slibuje mnohé. Dobrá zpráva je, že oproti jiným dílům už si tvůrci příliš nezahrávali se žánrem science fiction. Pravda, Dominic Toretto sice „sundá“ z oblohy dvě helikoptéry za pomoci svého Dodge Charger, ale je to přece jenom Dominic Toretto, že?

Jak víme, Domův dlouho ztracený bratr Jakob ztvárněný Johnem Cenou (záporák z devátého dílu Fast 9) je teď nově na straně rodiny, podobně tomu bylo i v případě Dekarda Shawa (hlavní antagonista z Furious 7), kterého hraje Jason Statham. Jak víme, do děje se vrátil Han, kterého si pamatujeme z filmu Tokio Drift a kterého hraje Sung Kang.

Roli záporáka v tomto dílu přijal Jason Momoa, kterého známe z titulní role v Aquamanovi. Ve filmu Fast X se představí coby Dante, do značné míry jakýsi přízrak z minulosti – jde totiž o syna hlavního záporáka z filmu Fast Five, tedy pátého dílu ságy, Hernana Reyese.

Hlavním motivem tu tedy opět bude stará dobrá vendetta, jak jinak. Pro automobilové nadšence, kteří si stěžovali, že už Rychle a zběsile není příliš o autech, bude jistě příjemné zjištění, že se dočkáme i několika minut stopáže z klasických závodů ve sprintu, které dávají nostalgicky vzpomenout na první díly ságy, které se točily především okolo aut.

Takže střelba, výbuchy, plameny, seskoky s autem z letadla – a také pár minut závodění a spoře oděných slečen jako dřív. Umíráte nedočkavostí, nebo si raději necháte zajít chuť? Dejte nám vědět prostřednictvím ankety!

Půjdete do kina na film Fast X?
Blázníte? Nemůžu se dočkat!
61,4 %
Půjdu, ale spíš ze zvědavosti
10,9 %
Nic mi to neříká, už to není ono
27,7 %
Celkem hlasovalo 948 čtenářů.

Reklama

Načítám