Hlavní obsah

Tohle auto ještě nemáte vidět! BMW unikla podoba důležité novinky, prohlédněte si ji před premiérou

Foto: Instagram @wilcoblok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmou generaci BMW řady 5 v provedení sedan německá automobilka představila v květnu, na premiéru praktičtějšího kombíku zatím stále čekáme. Přesto si ho už můžeme prohlédnout.

Článek

BMW totiž nový Touring unikl na internet, tedy lépe řečeno jeho podoba. Na sociálních sítích se objevily dvě fotografie, které tento důležitý model ukazují v elektrické verzi nesoucí označení i5 (Varianty se spalovacím motorem pod kapotou ale budou vypadat až na detaily totožně, stejně tomu je ostatně v případě sedanu.). Snímky evidentně pocházejí z oficiálního focení novinky.

Exemplář na uniklých fotografiích zaujme interesantním zeleným lakem a výrazným zadním nárazníkem. Zajímavě působí provedení střešního spoileru, prohlédnout si můžeme také strmě „stoupající“ spodní linii oken. Fotky dále naznačují, že Touring přijde o možnost otevřít jen okno pátých dveří. Uvidíme…

BMW už dříve potvrdilo, že druhá karosářská varianta nové řady 5 bude k dispozici se stejnou nabídkou motorů a pohonů jako sedan. To znamená, že kombík bude nabízen se spalovacími motory vybavenými 48V mild-hybridní technikou, s plug-in hybridními systémy a poprvé také s čistě elektrickým pohonem. Elektromobil s označením i5 Touring byl údajně vyvinut pro automobilové trhy v Evropě, v Japonsku a na Tchaj-wanu.

První upoutávka na blížící se odhalení BMW i5 Touring.Video: BMW

Nic se zaručeně nezmění ani v interiéru. Očekávejte tedy propracovaný mix těch nejmodernějších technologií, kvalitních materiálů a ozdobných detailů z hliníku a skla. Také kvitujeme, že tu zůstal otočný ovladač iDrive usnadňující ovládání bezpočtu funkcí infotainmentu.

Na další detaily, včetně odpovědi na klíčovou otázku, jak velký bude kufr (končící řada 5 Touring umí 570/1 700 litrů), si ještě musíme počkat.

Dozvíme se to ale poměrně brzy, BMW premiéru nové řady 5 Touring naplánovalo na jaro letošního roku.

Těšíte se na nové BMW řady 5 Touring?
Jasně, ale na to se spalovákem.
62,6 %
Jasně, na to elektrické.
5,4 %
Nechává mě chladným.
32 %
Celkem hlasovalo 781 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám