Hlavní obsah

The Grand Tour chystá pokračování! Bláznivý automobilový pořad ovšem už nebude jako dřív

Foto: Amazon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve byl ohlášen jeho konec, ale nyní vyšlo najevo, že populární pořad Amazonu The Grand Tour, jehož protagonisté byli exhvězdy britského Top Gearu, bude nejspíš pokračovat. Fanoušci tak ihned jásali, že znovu uvidí orangutana Clarksona, křečka Hammonda a puntičkáře Maye v akci. Jenže pak přišla studená sprcha…

Článek

Už jsme otevírali šampaňské a chtěli oslavovat jako při příchodu Nového roku, protože podle britského serveru Broadcast má být série The Grand Tour restartována a přinést nový formát.

Zpráva tak nečekaně rozbila původní prohlášení prezentované koncem roku 2023, že Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May s pořadem končí. Clarkson dokonce napsal: „Udělali jsme s auty všechno, co můžete udělat.“ A dále sdělil, že je „z formy, tlustý a starý“.

Jenže už dříve se objevily náznaky, že show bude pokračovat s novými moderátory. Totiž, ve verzi propagující nejnovější speciál Sand Job a zatím nepojmenovaný speciál pro Zimbabwe Amazon uvedl, že druhý speciál bude „posledním speciálem The Grand Tour s triem.“

Foto: Amazon

Zatímco The Grand Tour nejspíš bude pokračovat, populární trio v něm nebude.

Zatím tedy není jisté, v jakém formátu bude The Grand Tour pokračovat, ale je téměř jisté, že už nebude s Clarksonem, jemuž se přezdívá orangutan, Hammondem, kterému říkají křeček, a ani s Mayem, jenž má mnohdy až puntičkářské sklony.

The Grand Tour bude navíc za dva roky slavit 10 let, protože jeho premiéra byla v listopadu 2016. Pořad vznikl na základě Clarksonova vyhazovu z Top Gearu, přičemž jeho kumpáni jej následovali. A zatímco Top Gear televize BBC upadal a po ošklivé nehodě jednoho z posledních moderátorů v roce 2022 skončil, The Grand Tour naopak rostl na oblibě.

Jestliže se vše potvrdí, tedy to, že pořad pokračuje bez našeho tria, je také možné, že The Grand Tour začne rovněž upadat, přestože tato show nebyla jen o autech, cestování a bláznivých nápadech, ale právě o tolik populárních protagonistech. Jak se totiž říká, originál je jeden, tedy v tomto případě jsou jen tři…

Na The Grand Tour bez Clarksona, Hammonda a Maye se...?
Budu dívat!
4,6 %
Dám šanci prvnímu dílu a uvidím.
60,1 %
Nebudu dívat!
35,3 %
Celkem hlasovalo 1207 čtenářů.
Načítám