Hlavní obsah

Tesla Cybertruck jako obytňák: Ještě není ani základní model, ale firma už nabízí i obytnou verzi

Foto: Space Campers

Je to moderní obdoba nástaveb, které můžete často vidět na pickupech

Elektrická Tesla Cybertruck vzbuzuje emoce. Vůz, který designéři navrhli jen za použití pravítka, který měl několik odkládaných premiér a který se vlastně ještě nestal skutečností, je prostě jiný. Už ale existuje řešení, které z něj udělá chytrý a stylový obytný vůz.

Článek

Co si budeme nalhávat, Cybertruck vypadá mnohem víc jako filmová rekvizita než jako auto. Jistě, to můžete říct třeba i o novém Hyundai Staria, ale uznejte sami, že hranaté tvary Cybertrucku (a hlavně jeho splývavá střecha) způsobují, že na silnici vypadá… No, řekněme třeba nezaměnitelně.

Obytný modul Space Camper, což je na první pohled jen velká nástavba ve tvaru klínu, nejenže udělá z Cybertrucku nejen konvenčnější dodávku, ale hlavně zajímavý obytný automobil. Pokud by někdy Tesla měla vyrábět i obytný vůz, měl by za nás vypadat přesně takhle. A přestože ho ukázali hned ve třech barevných provedeních, tak nám se nejvíc líbí to, kdy splývá se zbytkem vozu.

Střecha modulu se zvedá na pneumatických vzpěrách, dovnitř se dostanete přes skládací schůdky. Uvnitř je vyjímatelné skládací lůžko, které lze přestavět na pohovku, malé umyvadlo a spousta úložných prostor. Space Campers, kalifornská společnost, která za celým projektem stojí, říká, že interiér je velmi flexibilní s různými doplňky. Takže záleží jen na vašem výběru. Nechybí ani vnitřní osvětlení, čtyři elektrické zásuvky, USB nabíjení, nastavitelná markýza a dokonce i bezklíčový vstup pro zadní výklopné dveře. A aby bylo uvnitř příjemně, i když si budete vařit špagety nebo jen kávu, mysleli konstruktéři i na odvětrávání vlhkosti. Každopádně nám se nejvíc líbí projektor a promítání filmů na stěnu!

No a pak samozřejmě vnější střešní příslušenství na střechu, což dělá ze Cybertrucku moc pěkný expediční automobil, tedy pokud pomineme, že v divočině nejsou rychlonabíječky a ze střešních solárních panelů ho nejspíš taky nenabijete… Ale vypadá to cool, nemyslíte? K dispozici je taky plně vybavená kuchyň, kombinovaná sprcha a toaleta, přídavná sada tepelné izolace stanu, elektrická deka či vyhřívaná podlaha.

Základní cena modulu je 24 000 dolarů, tedy necelých 600 tisíc korun (bez daně) a Space Camper již přijímá rezervace. Je jasné, že konečná cena může být díky příplatkové výbavě podstatně vyšší, ale nás spíš zaujalo to, že společnost ještě nezmínila, kdy začne obytný model vyrábět a prodávat. Ale ono to vlastně není ani trochu důležité, vždyť on se ještě nevyrábí a neprodává ani ten Cybertruck…

Reklama

Načítám