Hlavní obsah

Stavebnice LEGO pro fanoušky NASCAR: Závodní Chevrolet Camaro připomíná výročí soutěže

Foto: LEGO

Nové stavebnici od LEGO Technic v podobě Chevroletu Camaro ZL1 snad nic nechybí – dokonce ani motor s pohyblivými písty, v tomto případě vidlicový osmiválec.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský výrobce stavebnice LEGO nepřestává myslet na velké i malé milovníky rychlých kol a tentokrát jistě potěší fanoušky amerických bouráků – Chevrolet Camaro ZL1 ve verzi pro závody NASCAR. 672 kostek zahrnuje i propracovaný vidlicový osmiválec.

Článek

Leckdo by mohl namítnout, že vozy série NASCAR umí zatáčet jen doleva a že je to trochu nuda. Ovšem opak je pravdou – řvoucí sporťáky poháněné benzinovými osmiválci se po ovále prohánějí rychlostmi přes 300 km/h ve velmi těsné blízkosti a jen jedna jediná chybička tyto šílence dělí od katastrofy a kolosálních kotrmelců.

Série NASCAR, která slaví 75. výročí, se doma ve Spojených státech těší obrovské popularitě. Při této příležitosti se LEGO rozhodlo postavit Chevrolet Camaro.

Stavebnice se skládá z 672 kostek a vcelku má na délku 28 centimetrů, široká je 13 centimetrů. Divize LEGO Technic opět nezklamala, a tak nechybí funkční sloupek řízení a otevírací kapota, která ukrývá věrnou, leč z kostek vyrobenou kopii mocného osmiválce s pohyblivými písty.

V Česku vyjde stavebnice na 1 249 Kč. Kromě autentického zpracování a krásných detailů vůz nese zbarvení inspirované skutečnými vozy ze série NASCAR, na boku potom má symbolickou číslovku 75, připomínající výročí závodní série.

Reklama

Načítám