Hlavní obsah

Škodovka nabízí možnost zažít rally na vlastní kůži. Posadí vás na sedadlo spolujezdce

Foto: Škoda Auto

Testovací trať v Bělé je podstatně užší a zážitek z rychlosti výrazně intenzivnější…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příležitostí sednout si do rallyového auta na sedadlo spolujezdce najdete na internetu relativně hodně. Zážitkové jízdy teď ale nově nabízí také Škoda Motorsport, kdy na vás čeká nejen jízda samotná, ale i návštěva závodního oddělení.

Článek

Pokud máte rádi adrenalin nebo jste fanoušci rally, pak jistě moc dobře víte, že sednout si na chvíli do závodního auta není zas až takový problém. Tedy minimálně na místo spolujezdce, za volant je to horší. Na internetu najdete překvapivé množství nabídek za různé ceny, čemuž odpovídá technika, délka zážitku a také zkušenosti jezdce. A je jen na vás, jak moc velký milovníka adrenalinu jste. Teď začala prodávat zážitkové balíčky i samotná Škodovka. Za 19 999 Kč na vás čeká program nazvaný Zažijte rallye na vlastní kůži.

Za svoje peníze ale dostanete víc než jen svezení ve Fabii Rally2 evo. Celodenní program je rozdělen na dvě části. Účastníci se nejprve potkají v Plazech u Mladé Boleslavi, kde absolvují zhruba hodinu a půl dlouhou prohlídku zázemí Škoda Motorsport, při které se seznámí jak s technikou, tak i dílenským vybavením a dalšími aktivitami oddělení. Poté bude následovat přeprava autobusem do Adventure Landu Bělá pod Bezdězem, kde program pokračuje odpolední částí. V rámci té se každý účastník sveze na sedadle spolujezdce na uzavřeném okruhu v závodní Fabii Rally2 evo a dostane příležitost si prohlédnout servisní kamion.

Škodovka bohužel neuvádí, kdo bude řídit, ale nečekejte, že by se jezdilo nějak pomalu. Naopak. Trať v Bělé funguje jako testovací okruh pro Škodu Motorsport, takže jezdci tady znají každý kus asfaltu. Kdyby vám bylo špatně, tak snad zpomalí. To jak jste se při jízdě tvářili, pak uvidíte na záznamu z kamery, a pokud by vám to neslušelo, tak můžete ukazovat alespoň certifikát o spolujízdě nebo se chlubit drobnými dárkem.

Na místě budou připravené k předváděcím jízdám i sériové vozy Škoda s pohonem 4×4, které si mohou zájemci vyzkoušet pod dohledem instruktora. To snad bude trvat déle než svezení v autě, dráhu dlouhou 3,5 km totiž projedete za necelé čtyři minuty.

Kromě peněz budete ke spolujízdě potřebovat taky ten správný věk a míry. Abyste se totiž v soutěžní Fabii Rally2 evo svezli, tak musíte být starší dvanácti let a musíte splňovat následující fyzické parametry: max. šíře v bocích – 40 cm, min. výška – 150 cm, max. výška – 200 cm, max. hmotnost – 100 kg.

Voucher si můžete objednat na stránkách škodovky nebo u dealera. Přejeme vám fajn zážitek a nezapomeňte si pytlíky na zvracení.

Reklama

Související témata:
Načítám