Hlavní obsah

Škodovka láká na zbrusu nový model, který koupíme i v Česku: Odhaluje tvář a termín premiéry

Foto: Škoda Auto

Poslední měsíce jsou na novinky mladoboleslavské značky mimořádně pestré. Nepoleví však ani v průběhu tohoto roku, v jehož závěru se světu představí zcela nové SUV.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Paleta SUV značky Škoda se ještě letos rozroste o nový elektrický přírůstek. Model Elroq je kompaktní SUV velké zhruba jako Karoq a v nabídce automobilky bude posazeno pod Enyaqem. A nyní se o něm dozvídáme další podrobnosti přímo od zdroje.

Elroq bude prvním modelem Škodovky, který ponese prvky nového designového jazyka zvaného Modern Solid. Ty nám mladoboleslavští tvůrci poprvé představili před časem na konceptu Vision 7S. Také z něj se do budoucna stane sériový elektromobil, konkrétně elektrická sedmimístná obdoba Kodiaqu. V příštích letech chce ostatně značka představit šest čistě elektrických novinek.

Škoda Elroq na první videoupoutávce.Video: Škoda Auto

Elroq doplní v současné elektrické nabídce Škodovky Enyaq a Enyaq Coupé, do budoucna chce automobilka nabídnout ještě menší crossover Epiq a naopak velké rodinné SUV - zmíněný Vision 7S. Všechny připravované novinky na elektřinu mají technický základ v podobě koncernové platformy MEB.

Ale pojďme zpátky k Elroqu. Na první uveřejněné siluetě si můžeme všimnout dělených Matrix LED světlometů, na které navazuje netradičně pojaté podsvícení masky. „Navíc je to první vůz v našem portfoliu, který má na výrazně tvarovaném prolisu kapoty nápis Škoda. Není pochyb o tom, že Elroq bude určovat nový směr a přitahovat pozornost,“ nechal se slyšet Oliver Stefani, šéfdesignér Škoda Auto.

Foto: Škoda Auto

Sériovou podobu Elroqu naznačila už loni designová socha.

Škodovka říká, že Elroq bude u zákazníků bodovat funkčností, pohodlím a velkorysým prostorem. Žádné další podrobnosti nám však značka neprozradila. Tedy až na termín premiéry. Elroq se v plné kráse odhalí na podzim letošního roku, v průběhu toho příštího jej začneme potkávat na českých cestách.

Načítám