Hlavní obsah

Škodovácká herní rallye má nového šampiona. Soutěž nabírá na popularitě, příští rok ji čeká výrazná změna

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální závody a automobilové soutěže jsou (nejen) u nás stále oblíbenější. Výraznou stopu na herní scéně zanechává i Škoda a její eRally Cup. Vítězem třetího ročníku je jednadvacetiletý Jan Hujíček.

Článek

Mladý talent Hujíček se stal šampionem třetího ročníku virtuálních závodů Škoda eRally Cup. Závodníkovi z Napajedel je teprve 21 let a titul získal hned ve své debutové sezoně. Pro škodováckou soutěž to byl již třetí ročník, který se skládal ze soutěží v pěti různých destinacích. Tou poslední se stala šotolinová výzva na Novém Zélandu.

Hujíček měl titul jistý už před posledním závodem, neponechal však nic náhodě a v cíli novozélandské soutěže skončil první s půlminutovým náskokem. Radost měl nejen on, ale také týmový šéf Tomáš Enge, jehož stáj Enge SIM Racing mladý závodník reprezentuje.

Foto: Škoda Auto

Každý turnaj je rozdělený na kvalifikační online část (hraje se z domova) a finálový offline event, kde se proti sobě ve stejném čase a na jednom místě utká osm nejrychlejších kvalifikantů.

„Jsem opravdu šťastný, že se všechny ty hodiny příprav vyplatily. Během sezony mi sedly především šotolinové soutěže v Polsku a na Novém Zélandu. Chtěl bych poděkovat rodině, přátelům a všem, co mi fandili,“ řekl po celkovém triumfu Hujíček.

Foto: Škoda Auto

Simulátory pro eRally Cup připravuje česká společnost Digital Racing, v rámci offline turnajů se závodí na identických rallyeových strojích.

Speciálním hostem finálového závodu v aréně na pražském Chodově byl i jezdec skutečných rallyeových soutěží David Tomek. Pilot soutěžní Fabie – té skutečné – se ve volném čase také věnuje virtuálním rallye, kvůli nimž si dokonce nechal postavit profesionální simulátor. Takový, na kterém se odehrávají všechny finálové turnaje Škoda eRally Cupu.

Příští rok čeká škodováckou soutěž výrazná změna. Zatímco doposud se závody odehrávaly na simulátoru DIRT Rally 2.0, od letoška se eRally Cup pojede na nové herní platformě WRC od EA Sports, což je oficiální hra rallyeového mistrovství světa.

Reklama

Načítám