Hlavní obsah

Škoda Enyaq Coupé iV odhaluje design na nových skicách

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto představuje další dílek do skládačky postupného odhalování dynamičtějšího modelu Enyaq iV a ukazuje připravovanou variantu Coupé iV vedle elegantního historického Popularu Monte Carlo. Sportovnější Enyaq zákazníkům nenabídne pouze luxusnější vzhled, ale i vylepšenou aerodynamiku, umožňující delší dojezd.

Článek

Slavnostní odhalení stylovější elektrické Škody Enyaq Coupé iV se blíží a mladoboleslavská automobilka nám postupně ukazuje její sportovnější design. V prosinci jsme si mohli prohlédnout uhlazenější siluetu a nyní se nejnovější provedení Enyaqu představuje i na designových skicách.

S novou Škodou Enyaq Coupé iV se již za pár týdnů rozroste první čistě elektrická modelová řada značky na bázi koncernové modulární platformy pro elektromobily (MEB) o dynamičtěji vypadající variantu se svažující se linií střechy a dveřmi zavazadlového prostoru s ostře lomenou hranou. Sportovnějšímu vzhledu napomáhá i přední nárazník s ostře řezanými liniemi ve spojení s velkými koly.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq Coupé iV se na designových skicách představuje vedle elegantního Popularu Monte Carlo

Na nejnovějších oficiálních skicách se připravovaná Škoda Enyaq Coupé iV ukazuje po boku klasické elegantní Škody Popular Monte Carlo, přičemž musíme uznat, že jim to spolu vážně sluší! Enyaq Coupé iV však nebude jen o stylovějším vzhledu se splývající zádí, ale díky vylepšené aerodynamice nabídne ještě větší dojezd než již prodávaná standardní varianta SUV se součinitelem odporu vzduchu od cx=0,234, nejlepším koeficientem ve své třídě.

Škoda Enyaq Coupé iV nabídne stejnou techniku jako základní karosářská varianta SUV, včetně stejných kapacit baterie i parametrů elektromotorů – 132, 150 nebo 195 kW. Světová premiéra nového modelu se uskuteční 31. ledna 2022 v Praze.

Reklama

Načítám