Hlavní obsah

Simply Clever vychytávka nového Kodiaqu má dokonce vlastní přihrádku v interiéru. Ve výbavě by ji potřebovalo každé nové auto

Foto: Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra nové Škody Kodiaq je minulostí, byť éterem stále ještě doznívají názory a postřehy z velkolepé prezentace. Nás kromě jiného zaujal i jeden méně nápadný Simply Clever detail ve výbavě. O co jde?

Článek

Debut druhé generace SUV Škoda Kodiaq se uskutečnil tuto středu v Berlíně, a pokud napříč internetem alespoň občas zavadíte o automobilové téma, rozhodně tato akce vaší pozornosti neunikla. Mladoboleslavští pojali událost velkolepě, ostatně jde prý o poslední mladoboleslavské SUV se spalovacím motorem. A novinek je tolik, že ty méně nápadné jste mohli vcelku snadno přehlédnout.

Označení „Simply Clever“ je se škodováckými vozy nedomyslitelně spojeno, přesto se s ním při prezentaci nového Kodiaqu tak nějak šetřilo. Přitom právě novinka, kterou vám teď ukážeme, by si za své jednoduché, avšak velmi chytré řešení zasloužila obzvlášť velkou pochvalu.

Trendem moderní doby jsou obrazovky, které dnes najdete snad v každém novém autě. A protože se přes ně ovládá velké množství funkcí, po pár jízdách jsou na nich patrné otisky prstů či nejrůznější šmouhy. A právě na to Škoda u nového Kodiaqu myslela!

Foto: Škoda

Čistič v podobě malého šedého kvádru je jedním z vícero prvků středové konzole. A když je zrovna nepotřebujete, lze prostor uzavřít roletkou.

Ve výbavě totiž najdeme malý kvádr, který slouží coby čistič obrazovek a zároveň má v sobě sprej sloužící k navlhčení displeje. Je to sice nenápadná součást kabiny, ale tak důležitá, že si v interiéru dokonce vysloužila vlastní přihrádku. Čistič je umístěn na středové konzole nad držáky nápojů, hned vedle přihrádek na drobné.

A ještě jedna dobrá zpráva: abyste tuto inovaci dostali, nemusíte si nutně kupovat celý Kodiaq. Čistič 2v1 je k dispozici na škodováckém e-shopu za cenu 319 Kč, přičemž obsah nádoby uvnitř vystačí na 120 stříknutí. Pokud vás tedy nebude dráždit nápis Škoda na krabičce, můžete si novinku pořídit do kteréhokoliv automobilu s dotykovou obrazovkou.

Tím však chytrá řešení nového Kodiaqu nekončí. SUV má například dvě plochy pro bezdrátové nabíjení telefonu, přičemž obě disponují ventilací, aby se smartphone nepřehříval. Novinkou kabiny, o níž se po prezentaci hovoří nejvíce, jsou ale chytré otočné ovladače Smart Dials, skrz které nastavíte teplotu a nespočet dalších funkcí vozu.

Je úsměvné, že čistič obrazovky nabídne jako první auto, kde se to nejdůležitější pořád nastavuje starými dobrými ovladači. Za obojí však Kodiaqu patří velká pochvala!

Co říkáte na nový Simply Clever čistič obrazovky?
Super nápad! To by vážně mělo mít každé auto.
46,4 %
Nepotřebuju, vozím si hadřík.
4,7 %
Já bych všechny ty displeje zakázal.
48,9 %
Celkem hlasovalo 2528 čtenářů.
Načítám