Hlavní obsah

Šampion UFC Jiří Procházka, volné jízdy na dráze nebo motokros. Na Masarykově okruhu se o víkendu koná Czech Adrenaline Show

Foto: Automotodrom Brno

Czech Adrenaline Show přiláká na Masarykův okruh hvězdy adrenalinových sportů v čele s bojovníkem Jiřím Procházkou a mistrem světa ve freestyle motokrosu Liborem Podmolem.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masarykův okruh bude nadcházející víkend 24. a 25. června hostit hned dvě velké události – jednou z nich je motoristická a adrenalinová akce Czech Adrenaline Show, na které se ukáže freestylový motokrosař Libor Podmol či šampion organizace UFC Jiří Procházka. Souběžně s tím bude probíhat i soutěž Spartan Race.

Článek

Volné jízdy na závodní dráze, mistři českého motokrosu nebo šampion smíšených bojových umění. To a mnoho dalšího jsou lákadla akce Czech Adrenaline Show, která se nadcházející víkend koná na Masarykově okruhu. Autíčkáři se mohou svézt na závodní dráze buďto v závodních speciálech řízených profesionály, nebo klidně na vlastní pěst za volantem svého vlastního vozu. Akce je tedy vhodná pro všechny milovníky adrenalinu.

„Stručně a jasně, moje dakarka v Brně poletí vzduchem, salto nemůže chybět. Zároveň odjedeme velkou exhibici. Když adrenalinová show, tak se vším všudy,“ říká mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol. Tento dvojnásobný účastník Rally Dakar a blázen v tom nejlepším slova smyslu, si pro diváky připravil fantastickou exhibici, do Brna doveze právě svůj dakarský speciál.

Na kousky, při kterých nám „normálním“ lidem tuhne krev v žilách, však nebude sám – přidají se totiž i další gladiátoři motokrosu jako Radek Bílek, Richard Bábek nebo Pavel Polášek. V paddocku Masarykova okruhu navíc vyroste speciální aréna pro stunt show borců ze Special Brothers Crew. Tuto motocyklovou kaskadérskou show povede profesionál ve stuntridingu Adam Peschel.

Foto: Libor Podmol / Petr Lusk

Akce se zúčastní mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010 a dvojnásobný účastník Rally Dakar Libor Podmol.

„Bude to mix triků ze světa stuntridingu, ať už individuální, nebo synchronizované jízdy, do show zapojíme i publikum. Máme v rukávu několik specialit, jako je společná exhibice s drift autem nebo v České republice jediná stuntová přestavba motorky Harley-Davidson,“ vyjmenovává Peschel.

I přesto všechno bude nejspíš naprostým vrcholem akce návštěva bojovníka Jiřího Procházky. Tento 193 cm vysoký a 93 kg vážící borec soutěží v organizaci UFC, kde patří mezi naprostou špičku v polotěžké váhové kategorii. Třicetiletý rodák z Hostěradic a mistr smíšených bojových umění bude o víkendu hostem takzvané talkshow stage přímo v paddocku Masarykova okruhu.

Těšit se můžeme i na expozice předních výrobců motocyklů a mnoho dalších vystavovatelů, dojde i na BMX & Trial Show, vyzkoušet můžete i takzvanou JetSurf arénu nebo adrenalinový skok do nafukovací matrace přímo z terasy řídicí věže.

„Masarykův okruh je výjimečné místo, které chceme dlouhodobě otevírat nejen fanouškům motorsportu, ale i široké veřejnosti. Proto jsme se rozhodli uspořádat velkou a pestrou akci, na níž si svoje najde opravdu každý,“ popisuje filozofii akce předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Program pro autíčkáře, tedy to nejlepší pro čtenáře Garáže, si pochopitelně necháváme až na konec. Ti se mohou těšit na taxi jízdy v ostrých závodních speciálech (například Lamborghini Huracán GT3) řízených profesionálními jezdci.

Kdo by však chtěl pořádně prohnat svůj vlastní vůz, pro toho máme dobrou zprávu – dráha bude otevřena i veřejnosti za zvýhodněnou cenu pouze 600 Kč. Kdo se o svého čtyřkolového miláčka bojí, tomu bude po celý víkend k dispozici ještě závodění s přáteli na motokárové dráze přímo vedle cílové rovinky.

„Exhibice v paddocku, taxi jízdy v závodních vozech na dráze nebo rozhovory s účastníky v závodním boxu. Při skládání programu jsme šli rovnou za těmi nejlepšími profesionály ve svých oborech, i proto jsem přesvědčena, že návštěvníci budou v sobotu večer odjíždět se spoustou nezapomenutelných zážitků,“ dodává Ulmanová.

Vstupné na akci konanou o víkendu 24. a 25. června na Masarykově okruhu v Brně je 300 Kč, děti do 12 let věku mají vstup zdarma. Jedna volná jízda pro veřejnost na závodní dráze v délce trvání 25 minut (nějakých deset kol) je za zvýhodněnou cenu 600 Kč. Souběžně s Czech Adrenaline Show v bezprostřední blízkosti Masarykova okruhu probíhá rovněž populární překážková soutěž Spartan Race.

Reklama

Související témata:
Jiří Procházka
Bojová umění
Načítám