Hlavní obsah

Opel vrací do hry známé jméno z přelomu milénia! Nový model představí světu co nevidět

Foto: Opel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá značka o své novince zatím prozradila jen hrstku podrobností. Mezi nimi třeba i fakt, že ponese zbrusu nové logo.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Opel vypustil do světa dvě upoutávky na zbrusu nový model, který ponese staronové označení Frontera. Stejně jako v případě předchůdce půjde o SUV, tentokrát ale výhradně s elektrickým pohonem. Novinka by se měla stát nástupcem dosluhujícího Crosslandu.

Podrobnosti si značka zatím nechává pro sebe. Na odhalené siluetě jsou patrné hranatější tvary se spoilerem přesahujícím za zadní okno. Druhá fotografie nechává nahlédnout na příď vozu, která je jednolitá, disponuje diodovou světelnou technikou a honosí se novým emblémem Opelu (s označením Blitz), který – světe div se – připomíná blesk.

Začalo to v devadesátkách

První generace Opelu Frontera se představila počátkem devadesátých let, Němci SUV na rámovém podvozku stavěli ve spolupráci s Isuzu. Nabídka motorů byla vcelku pestrá, vedle nespočtu benzinových a naftových čtyřválců nabízel model také 3,2litrový zážehový šestiválec s výkonem 205 koňských sil.

Časem doplnila nabídku třídveřová verze Sport, modernizace přinesla vinuté pružiny a silnější brzdy. Od roku 1998 se prodávala druhá generace (rovněž v kratším třídveřovém provedení), která se s automobilovým trhem rozloučila před dvaceti lety. A nástupce se dočká až nyní.

Foto: Opel

Dobová Frontera se nezalekla ani terénu.

Automobilka říká, že novinka bude prvním modelem značky, který bude zhotoven v odvážné a čisté designové filozofii, kterou designéři postupně začnou aplikovat také na další vozy. Tvůrci dále slibují vysokou úroveň prostoru a všestrannosti. Auto má oslovit především zákazníky s aktivním životním stylem, ale také početnější rodiny.

Foto: Opel

Opel Frontera má tvar poctivého SUV.

Další podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím. Opel v oficiálním prohlášení uvedl, že více prozradí v horizontu několika příštích týdnů. Že by se chystala premiéra na blížícím se ženevském autosalonu? Kdoví, značka zatím svou účast na akci, která se vrací po čtyřech letech, definitivně nepotvrdila.

Reklama

Načítám