Hlavní obsah

Opel před Vánoci odhaluje cenový hit: Nejprodávanější auto se vejde pod 400 000 Kč, lepší nabídku v dané třídě nenajdete

Foto: Jakub Deml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel Crossland přijíždí na český trh ve zvýhodněné edici pojmenované příznačně HIT. Dospělé auto se solidní výbavou koupíte za bezkonkurenční cenu.

Článek

Často se stává, že automobilky nakopnou slevami modely, které prodejně tak úplně nevyčnívají. To však není případ Opelu Crossland (který už nějaký čas nepoužívá za svým jménem přídomek X), neboť se na českém trhu jedná o suverénně nejžádanější model značky. Přesto se české zastoupení rozhodlo podpořit jeho úspěch výrazným zlevněním.

Crossland HIT žene vpřed tříválcová dvanáctistovka PureTech s výkonem 110 koní spojená se šestistupňovou manuální převodovkou. Není to žádný atlet – zrychlení na stovku mu trvá 11 sekund a jede nanejvýš 187 km/h – ale spíše kliďas, který se při pohodové jízdě odvděčí spotřebou kolem pěti litrů paliva.

Výbava zlevněného kousku přitom nikterak nestrádá. Najdeme v ní automatické LED světlomety, klimatizaci, elektrické ovládání všech oken i zrcátek, šestici airbagů, čtení dopravních značek, asistent pro rozjezd do kopce či sedmipalcovou obrazovku multimediálního systému s podporou Apple CarPlay a Android Auto.

Takto v recenzi zhodnotil omlazený Crossland Honza Koubek.Video: Honza Koubek

Poslední vydání Crosslandu dostalo po vzoru ostatních novodobých sourozenců příď zvanou Opel Vizor, tedy zaslepenou masku bez tradičních lamel, která navazuje rovnou na hlavní světlomety. Kromě výrazného designu se auto chlubí skvělou praktičností. Ač má vůz na délku jen 4,2 metru, vejdou se do něj pohodlně čtyři dospěláci a vzadu najdeme kufr s objemem 520 litrů, což je více než leckteří konkurenti o třídu výše! Prostor pak lze navýšit ještě sklopením zadní lavice v poměru 60 : 40.

Kolik za to všechno? Opelu se povedlo stlačit základní cenu pod magickou hranici čtyř set tisíc korun. Crossland HIT tak koupíte za 399 990 Kč, což je ve třídě takto velkých crossoverů bezkonkurenční nabídka. Že by motivace k pořízení nového vozu pod stromeček?

Reklama

Načítám