Hlavní obsah

Novinka Toyoty by rozzářila české kempy. Její dobrodružnou specialitku ale u našich přehrad nikdy nepotkáte. Bohužel

Foto: Toyota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi outdoorové automobilové nadšence, ale SUV už vám lezou krkem, možná máme řešení. Tedy pokud nás čtete z Japonska.

Článek

V posledních letech jsme si zvykli, že se automobilky snaží zvýšit a oplastovat prakticky cokoliv, aby auto dostalo ten správný dobrodružný šmrnc a mohlo se označovat za crossover. Na módní vlnu naskočila také Toyota. Ta sice v nabídce má širokou plejádu SUV, ale neostýchá se udělat outdoorový speciál třeba i ze všedního sedanu. Seznamte se s Toyotou Crown Crossover Landscape!

Crown se v Evropě sice oficiálně neprodává, jinde ve světě se mu však velmi daří. Japonci teď chtějí model dále zviditelnit edicí pro domácí trh, která se nezalekne ani nezpevněných cest a lehkého terénu.

Limitka s označením Landscape obouvá 18″ kola z lehkých slitin s terénními pneumatikami, za kterými dokonce najdeme kontrastně červené lapače nečistot! Nešetřilo se ochrannými plasty na blatnících, které karoserii dále rozšiřují. Nejde však jen o estetické prvky. Novinka dostává o pětadvacet milimetrů vyšší světlou výšku a kouli, na které utáhne až 750 kg.

Foto: Toyota

A že prý jsou sedany nepraktické…

Edice o blíže nespecifikovaném počtu kusů přijíždí v barvě Urban Khaki s černými detaily. Vzadu si můžete všimnout mlhovky namontované vedle registrační značky. Nechcete-li v kempu (kde by tohle auto udělalo sakra velké pozdvižení!) utrácet za ubytování, lze v originálním příslušenství zaškrtnout „zahrádku“ třeba pro praktický střešní stan.

Japonského dobrodruha žene vpřed 2,4litrový hybrid spojený vždycky s pohonem všech kol. Jde o již čtvrtou variantu oblíbeného modelu Crown – hned po menším (Crown Sport) a větším (Crown Estate) crossoveru a tradičním sedanu.

Jedinou pihou na kráse je bohužel omezená dostupnost vozu. Aktuálně koupí limitku pouze domácí zákazníci, o jejím rozšíření do dalších koutů světa Toyota neinformuje. A kdyby se tak přece jen rozhodla, pak nejspíše jen na trhy, kde se prodává i klasický Crown. Dlužíme vám ještě cenu této edice, v základu přijde na v přepočtu milion korun a nějaké drobné.

Reklama

Související témata:
Načítám