Hlavní obsah

Nová Škoda Slavia a novinky z výroby aut – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Škoda Auto pokračuje v projektu INDIA 2.0 a pro zákazníky na indickém trhu připravuje další speciální model – kompaktní sedan Slavia, navazující na crossover Kushaq a svým jménem odkazující na jízdní kola pánů Laurina a Klementa. Mladoboleslavská automobilka na tamním trhu prošlapává cestu celému koncernu Volkswagen a s nejnovějším modelem začíná sklízet pozitivní ohlasy.

Článek

Nová Škoda Slavia zatím prochází vývojem, a mezitímco se testuje na českých silnicích, automobilka v uplynulém týdnu zveřejnila první oficiální skici, odhalující styling exteriéru vozu. I když se však Slavia nebude prodávat u nás, vypadá to, že se Čechům zamlouvá. Začátkem týdne jsme se vás v naší anketě zeptali, jak se vám vyvíjená Škoda Slavia pro Indii líbí, a prozatímní výsledky jsou pozitivní.

Většina čtenářů si myslí, že nová Škoda Slavia vypadá jako povedený kousek auta, menší skupina lidí nechce soudit její vzhled podle skici a třetí nejmenší skupinka lidí raději upřednostňuje „naši“ Scalu. Pokud jste v anketě ještě nehlasovali a máte zájem ovlivnit názor veřejnosti, do hlasování se můžete zapojit pod tímto odstavcem.

A co dalšího byste si mohli přečíst při líném víkendovém dni? V Kolíně definitivně končí výroba malých trojčat, zatímco kousek od Zlína vzkvétá výroba těch nejkrásnějších šlapacích autíček, díky nimž děti získávají zájem o klasická auta z Československa. Výroba je nyní velkým tématem také ve společnosti Bosch, která investuje stamiliony eur do produkce nedostatkových čipů.

Foto: Jan Červenka

Výrobce šlapacích autíček Czech Pedal Car nyní pracuje na dětské Tatře T603

Milovníkům rychlých aut pak jistě udělají radost zprávy o znovuzrození legendárního Fordu Sierra RS500 Cosworth, nadšence do elektromobility potěší naše první dojmy ze zbrusu nového BMW iX a ze světa ojetin vám přinášíme spolehlivý Fiat Freemont. A pokud jste někdy přemýšleli o tom, jestli existuje alternativa populárního nakupování ojetin v Německu, zkuste Nizozemsko. Nakupuje se tam snáze než u nás.

Reklama

Související témata:
Načítám