Hlavní obsah

Nová Škoda Slavia a česká zpětná vazba – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pracovní týden je u konce, víkend začíná a my vám opět přinášíme shrnutí toho nejdůležitějšího, co se objevilo na stránkách naší Garáže. Hlavním tématem je naše mladoboleslavská automobilka, která představila nový kompaktní sedan Slavia pro Indii, první skici faceliftovaného Karoqu a nechala nás otestovat novou Fabii.

Článek

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nás dlouho napínala, ukazovala nám designové skici a tento týden konečně představila světu svůj nejnovější model – kompaktní sedan Škoda Slavia pro indický trh je oficiálně venku. Automobilka si s vývojem dalšího modelu pro rozvíjející se trh dala opravdu záležet a sourozence tamního crossoveru Kushaq vyvinula kompletně od základů.

Vypadá jako sourozenec nejnovější Škody Fabia s batohem a v Česku ani ve zbytku světa mimo Indii se s novou Slavií pravděpodobně jen tak nesetkáme. Automobilka se zaměřila výhradně na projekt India 2.0, pomáhající modernizovat vozový park v rozvíjející se druhé nejlidnatější zemi na planetě, a tomu přizpůsobila celý vývoj – všimněte si zvýšené světlé výšky, protože v Indii se často jezdí i na nekvalitních silnicích.

Foto: Škoda Auto

Nová Škoda Slavia se Čechům líbí, ale na našem trhu se s ní nikdy nesetkáme

Škodovka bude Slavii vyrábět v indické Púně, s většinovou pomocí tamních subdodavatelů, čemuž bude odpovídat i výrobní kvalita. Ta bude ve srovnání s evropskou výrobou nižší, ale stále bude vyhovovat místním standardům. V naší anketě jsme se vás čtenářů zeptali, zda by se vám nová Slavia líbila i na našem trhu, a většina z vás by ji přijala i za cenu nižší kvality. Hlavním lákadlem je zvýšený podvozek, který se občas hodí i na našich cestách. Do hlasování se můžete zapojit pod tímto odstavcem.

Chtěli byste Škodu Slavii i na našem trhu?
Ano, zvýšený podvozek se mi líbí a nižší kvalita mi nevadí
68 %
Ne, tuzemské škodovky jsou kvalitnější a lépe vyhovují našim podmínkám
8,2 %
Je mi to jedno, škodovku bych si stejně nikdy nekoupil
23,8 %
Celkem hlasovalo 4210 čtenářů.
Foto: Toyota

Nová Toyota GR86 – sportovní kupé pro lidi, které ještě nepřestalo bavit řízení

Nejnovější testy přinášejí první dojmy s novou sportovní Toyotou GR86, kterou jsme si vyzkoušeli na okreskách a závodním okruhu nedaleko španělské Barcelony, a pořádně jsme otestovali nejnovější Škodu Fabii s tříválcem 1.0 TSI, jež se ukázala jako větší, dospělejší a stylovější rodinná škodovka než její předchůdce. A taky dražší..

Reklama

Související témata:
Načítám