Hlavní obsah

Nová Škoda Kodiaq se představí už 4. října! Bude vypadat takhle?

Foto: Kolesa.ru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odhalení druhé generace Škody Kodiaq se uskuteční už 4. října, slavnostní premiéra začne v 18:45. Pojďme si ještě před tím zaspekulovat, jak by očekávaná novinka mohla vypadat.

Článek

Obrázky naznačily především výraznou evoluci designu současného modelu. Nechybějí totiž některé jeho charakteristické prvky, zejména dělené přední světlomety, tvar podběhů nebo celkové proporce karoserie.

Vůz navíc samozřejmě dostane nejnovější provedení škodovácké masky chladiče, na kterou navazuje kapota se zajímavými prolisy. Vzadu zaujme řešení světlometů, které výrazně zasahují do pátých dveří.

Foto: Kolesa.ru

Neoficiální vize nové Škody Kodiaq.

Největší designovou novinku však představuje provedení D-sloupků. Na skicách je jasně patrné, že je zdobí dekorační prvek. Na některých obrázcích černý, na některých v matném chromu.

Předpokládáme, že konkrétní řešení bude záviset na výbavové linii. Černé prvky jistě dostane verze Sportline. Kromě D-sloupku půjde také o černou masku chladiče - která je ostatně na skicách také vidět.

A právě oficiální skici vozu s černými prvky posloužily jako inspirace grafikovi a virtuálnímu umělci jménem Nikita Čujko, jenž pro motoristický web Kolesa.ru stvořil vlastní vizi druhé generace Škody Kodiaq.

Foto: Kolesa.ru

Neoficiální vize nové Škody Kodiaq.

Ze škodováckých ilustrací „vytěžil“ samozřejmě maximum, takže jeho představa nabízí všechny výše uvedené prvky. Jen je převedl do „uchopitelnější“ a reálněji vyhlížející podoby.

Připomeňme, že novinka Kodiaqu využívá koncernovou platformu MQB evo, k dispozici bude s naftovými i benzinovými motory, dále jako plug-in hybrid a že dostane novou koncepci interiéru se třemi otočnými ovladači.

Ve srovnání s generací první je novinka o 61 mm delší (měří 4 758 mm) a má objemnější kufr - o 75 litrů pro pětisedadlovou verzi, o 80 l pro sedmisedadlovou. Škoda totiž uvádí až 910 litrů.

Načítám