Hlavní obsah

Jak vypadá nejlevnější Škoda Octavia? Kvůli jednomu detailu si ještě rádi připlatíte za dražší

Foto: Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavním poznávacím znamením faceliftu čtvrté generace Octavie je přepracovaná maska se zcela novými světly. Škodovka omlazenou tvář zatím představovala jen v top specifikacích, ale jak novinka vypadá, když si za hezčí tvářičku nepřiplatíte?

Článek

Nepřekvapí, že během online premiéry se nám omlazené balení Škody Octavia ukazovalo jen v tom nejlepším, co může boleslavský bestseller nabídnout. To mimo jiné znamená košatou výbavu uvnitř, pořádná kola, ale hlavně Matrix LED světlomety se značně pozměněnou grafikou.

Jak ale vůz vypadá bez všeho toho příplatkového pozlátka? V českém konfigurátoru zatím vidíme jen dosluhující Octavii, ta nová se ukázala jen v hezky vybavené verzi First Edition. Pohled do německého konfigurátoru však prozrazuje víc. Tam už najdeme Octavii omlazenou v nižším výbavovém stupni Selection. A věru není to žádný krásný pohled.

Foto: Škoda

Bez příplatkových matrixů nevypadá tak sexy, co říkáte?

Výbavu nemusíme rozebírat do detailu, jednotlivé stupně se totiž napříč trhy mohou lišit, a tak výčet položek není pro českého zákazníka úplně směrodatný. Pohled na samotné auto však ano. Můžeme se totiž podívat, jak vypadají světlomety inovované Octavie v základní variantě, tedy s diodami, avšak bez matrixové techniky a propracovaného LED podpisu.

Foto: Škoda Auto

Rozdíly mezi základní výbavou Selection a exkluzivní First Edition jsou patrné na první pohled – především na předních a zadních světlech.

Nahoře pořád zůstávají světelné elementy rozdělené do čtyř segmentů, které však nyní nedoplňuje elegantní vodorovná linka, ale zvláštně zakřivený bumerang. Dle reakcí na internetu nejsme sami, komu toto řešení připadá minimálně zvláštní. Jako by se nová Octavia kreslila od počátku jen a pouze s Matrixy a na poslední chvíli se zjistilo, že se sem přece musí šroubovat ještě základní světla!

Ale nebudeme předbíhat, raději si počkejme, jak bude základní Octavia vypadat v českém konfigurátoru (a s jakou cenovkou), ale hlavně naživo. Dočkat bychom se měli v horizontu několika příštích týdnů, ještě letos se první omlazené kousky objeví na cestách.

Která světla nové Octavie se vám líbí víc?
Základní stačí.
67,7 %
Rozhodně Matrix LED!
32,3 %
Celkem hlasovalo 3628 čtenářů.

Reklama

Načítám