Hlavní obsah

Nošovický Hyundai Kona poprvé kombinuje sportovní šmrnc s elektřinou. Mrkněte, jak mu nový dres sluší

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovně střižená výbava N Line dělá z už tak výrazné Kony ještě atraktivnější auto. A vůbec poprvé se nabízí s elektrickým pohonem.

Článek

Poprvé v historii bude výbavový stupeň N Line k dispozici pro všechny pohony crossoveru Kona, tedy coby benzin, hybrid i elektromobil. Zároveň je to prvně, kdy Hyundai tuto výbavu propůjčil některému ze svých elektrických aut. Teď se Kona Electric N Line, jejíž výrobu obstará závod v Nošovicích, poprvé představuje světu.

Sportovně střižené provedení se vyznačuje ostřeji tvarovanými nárazníky na obou koncích karoserie. Dalším poznávacím znamením jsou přepracované boční prahy či specifický design 19" litých kol. Na přání si zákazníci mohou zvolit dvoubarevné provedení s kontrastně zbarvenou střechou.

Foto: Hyundai

V bílé barvě vyniknou všechny kontury vozu.

Kabina vyniká sportovními sedadly s červeným kontrastním prošíváním, další detaily v tomto odstínu najdeme na volantu a přístrojové desce. K dispozici jsou dva druhy čalounění sedadel – tkanina, nebo kombinace eco Alcantary a kůže.

Foto: Hyundai

Detaily v kabině nešetří červenou barvou.

Kona nabízí dvě verze elektrického pohonu – Eco s výkonem 114 kW a menší 48,4kWh baterií, která avizuje dojezd 377 km. Pro náročnější klienty je připraveno provedení Power disponující 160 kW, ale hlavně větší baterkou s kapacitou 65,4 kWh a dojezdem 514 km. Zatím nevíme, jestli výbava N Line bude v obou verzích, nebo pouze pro tu silnější.

Zahájení výroby Kony Electric N Line je v nošovickém závodě naplánováno na únor letošního roku, první vozy vyjedou na evropské silnice krátce poté. Výrobce očekává, že největší zájem bude o dvoubarevně lakovanou karoserii s perleťovým odstínem Serenity White v kombinaci s černou střechou. Nechme se překvapit!

Reklama

Načítám