Hlavní obsah

Návrat legendy? Honda odhalila koncept kupé Prelude, který vypadá, že by mohl hned do výroby. Je tu ale jeden háček

Foto: Honda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Honda si pro veletrh Japan Mobility Show připravila velké překvapení. Na samotný závěr své prezentace různých novinek a studií totiž odhalila pohledné kupé se zajímavým jménem - Prelude.

Článek

Jestli se alespoň trochu orientujete v historii značky Honda, pak vám jméno Prelude jistě bude povědomé. Nosilo ho totiž pět generací elegantních kompaktních kupé vyráběných v letech 1978 až 2001.

Nyní, po více než 20 letech, se tedy legendární označení vrací. A potěšující je, že i tentokrát patří kupátku, nikoli třeba crossoveru nebo SUV.

Honda sice zatím novinku prezentuje jako designový koncept, když se ale na vůz podíváte, vypadá, jako by mohl snad okamžitě do výroby. Auto má standardní kola, klasická boční zrcátka i vcelku standardní design, který nepůsobí přehnaně futuristicky. Takhle prostě nevypadá klasický designový koncept. Japonská značka přesto produkci nového modelu Prelude výslovně nepotvrdila.

Naznačila však, že koncept představuje předehru pro budoucí modely, které přenesou radost z jízdy do elektrické budoucnosti. To tedy znamená, že pokud se Prelude opravdu vrátí, tak jako elektromobil - což se příznivcům předchozích generací vozu asi příliš líbit nebude…

Jinak Honda mnoho informací o studii neprozradila, nevíme nic o technice, neznáme ani podobu interiéru. Všimněte si ostatně tmavých oken, která znemožňují pohled do kabiny.

Věříme ale, že japonská automobilka brzy zveřejní další podrobnosti - a třeba i potvrdí, že kupé Prelude opravdu vrátí do hry. I když už jen s elektrickým pohonem…

Reklama

Načítám