Hlavní obsah

Na vlně retra: Moderní pick-up Toyota záměrně vypadá jako starý. Stylu má na rozdávání

Foto: Flex Automotive

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Flex Automotive se proslavila svéráznými úpravami vozů značky Toyota. Ráda totiž provádí modifikace, které moderní modely vzhledově vrací do minulosti.

Článek

Japonci mají zvláštní choutky a tato nejnovější automobilová kreace to jen potvrzuje. Renoca Windansea totiž vychází ze zcela moderní třetí generace pick-upu Tacoma uvedené na trh v roce 2015, ale svým upraveným vzhledem má připomínat legendární Toyotu Land Cruiser J60 z 80. let minulého století.

Vůz tedy sází na nostalgii a retro vzhled. Největší změnou prošly přední partie, Windansea má nový nárazník, odlišná světla, jiné blatníky, novou kapotu a samozřejmě také odlišnou masku chladiče. Důležitou součástí přeměny jsou ale také nová kola - i ta vypadají krásně klasicky.

Foto: Toyota

Takhle vypadala původní Tacoma před zásahem úpravců Flex Automotive.

Technika je ovšem pochopitelně moderní. O pohon se stará zážehový 3,5litrový vidlicový šestiválec o výkonu 206 kW a točivém momentu 359 Nm, spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. Nechybí pohon všech kol.

Flex Automotive kromě modifikace designu nabízí také zvýšený podvozek, zadní parkovací kameru nebo nové lakování a přečalounění sedadel.

Přestože je Flex Automotive japonskou firmou, za model Windansea zodpovídá její americká pobočka sídlící v San Diegu. Vůz si proto mohou objednat pouze zákazníci ze Spojených států amerických.

Cena začíná na částce 52 800 dolarů, což je v přepočtu asi 1,23 milionu korun. Suma už zahrnuje také dárcovskou Tacomu. Je to ranec peněz, ale podobné auto na silnici jen tak nepotkáte!

Jak se vám líbí retro pick-up Renoca Windansea?
Je to pecka!
93,7 %
Víc se mi líbí původní Tacoma.
6,3 %
Celkem hlasovalo 1248 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Renoca Windansea
Flex Automotive
Načítám