Hlavní obsah

Láká vás Cupra s pětiválcem? Nečekejte, jestli na vás zbude řada. Máme tip, jak ji pořídit ihned

Foto: Lukáš Volšický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Cupra slaví na českém trhu úspěch, našinci si oblíbili hlavně crossover Formentor s rozkročenou nabídkou motorů včetně vrcholného pětiválce.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Formentor je prvním svébytným modelem značky Cupra, která do té doby sázela na přeznačkované, ale sportem opepřené seaty. Dnes už je její nabídka rozrostlejší – vedle SUV nabízí i klasické karoserie, navíc s různými motory: benzinem, naftou, ale také plug-in hybridy a čistou elektřinu.

Ale zpátky k Formentoru. Jeho vrcholem se k překvapení všech stala limitka s výkonným 390koňovým pětiválcem Audi. Stovka za 4,2 sekundy a maximální rychlost 250 km/h, to už je na české okresky a závodní okruhy slušná porcička.

Jenže produkce pětiválcového Formentoru je omezena limitovanou produkcí. Pokud si jej chcete zadat do výroby, musíte doufat, že na vás začas přijde řada. Nebo mrknout do programu ověřených ojetin společnosti Das Welt Auto, odkud ho můžete pořídit okamžitě. Momentálně je v nabídce jeden dvouletý kousek s nájezdem 7 500 km za 1 860 000 Kč.

Foto: Lukáš Volšický

Pětiválec poznáte třeba podle specifických koncovek výfuku. Cupra má privilegium, žádná jiná neprémiová značka koncernu takové řešení dnes nenabízí.

V programu Das Welt Auto však najdete i ostatní motorizace, které tu jsou v početnějším zastoupení (celkem je k dispozici přes osm desítek formentorů). Nejdostupnější cestou ke stylovému crossoveru je benzinová patnáctistovka s výkonem 150 koní a manuální převodovkou, kterou tu najdeme od 569 900 Kč (s nájezdem okolo 45 000 km).

Kompletní nabídku formentorů, ale i dalších modelů Cupra najdete na oficiálních stránkách Das Welt Auto. Nabídku si můžete snadno vyfiltrovat podle výkonu, nájezdu nebo právě ceny.

Načítám