Hlavní obsah

Kia chystá facelift pro oblíbenou Sportage, nejspíše to bude ještě větší divočina než dosud

Foto: NY Mammoth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se rok 2021 a jihokorejská automobilka Kia představila pátou generaci SUV Sportage, které vypadalo, jako by bylo z jiné planety. Moderní SUV mainstreamové značky, ač byste to do něj možná neřekli, přece jenom už nějaké roky má, takže jej čeká facelift. A díky korejskému designérovi jménem NY Mammoth víme, jak asi bude vypadat.

Článek

Ačkoli se to nezdá, tak čas letí i v případě páté generace modelu Kia Sportage, která debutovala už v roce 2021! Modelově tedy zestárla natolik, že se pomalu blíží čas na její facelift. Ale jak bude vypadat? Pravděpodobně jako ještě větší UFO než dosud!

Korejský designér žijící v USA jménem NY Mammoth vytvořil svoji představu toho, jak by auto mělo ve finále vypadat, a to na základě špionských fotografií maskovaných prototypů. Tady je výsledek a hned v několika barvách.

Když se kouknete na příď, najdete zde proporce současného designového jazyka značky, přičemž některé prvky poznáváme i z modernizovaného Sorenta. Světla denního svícení, typická struktura masky, oboje právoplatně ukazující na současné vozidlo Kia.

Foto: Lukáš Kukla, Garáž.cz

Současná Sportage pro Evropu je kratší než ta globální, přičemž takhle to nejspíš bude i u faceliftu.

V duchu faceliftovaného Sorenta se nesou taktéž dvoubarevná kola, zatímco kliky i celková silueta včetně linie střechy vychází ze současného provedení Sportage. Maskované prototypy mají ovšem boční prvky skryté, takže ve finále možná budeme překvapeni.

Kia omlazenou Sportage ještě oficiálně neavizovala, nicméně podle dosavadních úniků bychom se o ní mohli dozvědět už koncem letošního roku, popřípadě začátkem roku 2025. Poté uvidíme, jestli se NY Mammoth svým návrhem trefil.

Reklama

Načítám