Hlavní obsah

Kde sledovat F1 v roce 2024? Čeští fanoušci jsou pořád v nejistotě, teď přišla malá útěcha

Foto: F1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímé přenosy F1 a doprovodných sérií se od letošní sezony stěhují na nové kanály. A protože další ročník vypukne co nevidět, pojďme se seznámit s možnostmi, jak letos královnu motorsportu sledovat.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

První závod letošní sezony F1 se jede již v sobotu 2. března. Ne, nespletli jsme se, úvodní dvě velké ceny se skutečně jedou v sobotu namísto tradiční neděle. Důvodem je začátek muslimského svátku Ramadán v Saúdské Arábii (kde se jede druhý závod), který letos začíná 10. března. O den dříve tak vypukne i první podnik v Bahrajnu, aby se pak celý kolotoč stihl přesunout.

Už nějaký čas víme, že se přímé přenosy formule 1 a všech doprovodných a mládežnických sérií v České republice a na Slovensku přesouvají do jiného působiště. Letos je v plánu čtyřiadvacet velkých cen, a pokud si tuto našlapanou motoristickou podívanou nechcete nechat ujít, máme pro vás ucelený přehled, kde závody F1 v roce 2024 sledovat:

Kde sledovat závody formule 1 v TV

F1 TV Pro

Oficiální aplikace šampionátu F1 je stále populárnější. F1 TV Pro nabízí přímé přenosy všech událostí závodního víkendu, ale také archiv odjetých závodů a mnoho dalších atraktivních pořadů či rozhovorů. Navíc je teď s 15% slevou, takže na rok vyjde na snesitelných 1 300 Kč (v přepočtu).

Koukat můžete na webu nebo na chytrých zařízeních prostřednictvím aplikace, což platí i pro moderní chytré televize. Některé starší však „appkou“ nedisponují, v takovém případě můžete buď zrcadlit obraz ze smartphonu, nebo si k TV připojit notebook prostřednictvím HDMI. Snad jedinou nevýhodou je absence českého a slovenského komentáře. Na F1 TV Pro komentují dění fundovaní experti a exzávodníci výhradně v angličtině.

Foto: F1

Max Verstappen by letos rád získal čtvrtý titul mistra světa.

Nova Sport

Dlouhé roky vysílaly přímé přenosy závodů F1 stanice Sport TV. Práva však od nového ročníku získala skupina Nova, která kompletní víkendové programy nabídne na stanicích Nova Sport. Do týmu navíc získala oblíbené komentátory Števa Eiseleho a Josefa Krále, které doplní zkušený Pavel Fabry a nová tvář Jitka Poláková.

Ne všechno je ale od začátku zalité sluncem. Nova se rozhodla jít dost krkolomnou cestou a pro motoristické události založila další kanály Nova Sport 5 a 6. Ty sice oficiálně začínají až 29. února, ale už teď je jisté, že je doma nebudou moci mít úplně všichni fanoušci. Probíhají sice intenzivní jednání se všemi velkými operátory, údajně je však ve většině případů problémem požadovaná cena ze strany Novy.

Vysílání F1 zatím přislíbila jen O2 TVSkylink. Ten přenosy nabídne v balíčku Kombi+ za 298 Kč měsíčně. Avšak jen na první tři měsíce, pak se cena zvedne na 399 Kč/měsíc. Abyste viděli všechny velké ceny, musíte zaplatit 11 měsíců. Sezona u Skylinku tak vyjde minimálně na 4 086 Kč, což je výrazně více než oficiální F1 TV Pro.

Foto: F1

Ani letos nebude v kalendáři chybět noční show v Las Vegas.

Voyo

Nova si zřejmě uvědomila, že čas do startu nové sezony se krátí a znepokojení fanoušci jí snadno mohou utéct jinam. Slovenská Markíza tak již oznámila, že první závod letošní sezony bude k vidění na streamovací platformě Voyo (kde standardně kanály Nova Sport 5 a 6 nejsou). Obdobný krok se očekává také na českém trhu. Službu Voyo si nyní můžete koupit za 159 Kč měsíčně.

Telly

Závody F1 bude hned od začátku vysílat také operátor Telly. Kanál Nova Sport 5 bude dostupný ve třech Telly balíčcích - Sport (300 Kč / měsíc), Střední (450 Kč/ měsíc) a Velký (650 Kč / měsíc). Spuštění je naplánované na 29. února, aby diváci viděli již první Velkou cenu Formule 1.

Dejte nám vědět v komentářích, kde letos budete závody formule 1 sledovat a zda pro vás změna poskytovatele přímých přenosů byla komplikací, nebo se vše vyřešilo snadno.

Plánujete letos koukat na závody F1?
Rozhodně ano!
59,1 %
Možná párkrát...
12 %
Vůbec, je to nuda.
28,9 %
Celkem hlasovalo 8205 čtenářů.

Reklama

Načítám