Hlavní obsah

F1 hlásí přestupovou bombu desetiletí! Rekordman Lewis Hamilton míří do nového týmu, šokoval snad všechny fanoušky

Foto: Ferrari

Charles Leclerc a Lewis Hamilton, od sezony 2025 parťáci v týmu Ferrari.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě ráno to byla úsměvná kachna. Během dne se z ní však stala regulérní spekulace, která večer vyústila v nečekanou novinku - Lewis Hamilton přestupuje do Ferrari!

Článek

Nejprve to celé vypadalo jako rozvíření vod v okurkové sezoně. Dnes ráno se na sociálních sítích začalo šuškat o přestupu Lewise Hamiltona do Ferrari. Takových kachen však bylo za poslední roky nespočet, nikdo tomu nevěnoval extra velkou pozornost. Když se ale během dne o možném přesunu hovořilo stále intenzivněji, zbystřili i kovaní fandové.

A nakonec… je to pravda! Mercedes dnes odpoledne svolal své zaměstnance, aby je o odchodu Lewise Hamiltona informoval. V osm večer stáj tuto informaci oficiálně oznámila na svých sociálních sítích. Jen pár minut poté se přidalo Ferrari, které angažování britského závodníka potvrdilo. Hamilton se stane parťákem Charlese Leclerca od sezony 2025, v Mercedesu jej tedy čeká poslední ročník.

Toho času bude Hamiltonovi čtyřicet let. Svou debutovou sezonu odkroužil v roce 2007 a hned do posledního závodu bojoval o mistrovský titul. Dnes patří mezi nejúspěšnější závodníky všech dob, v mnoha rekordech překonal i legendárního Michaela Schumachera. Na svém kontě má za 332 startů 103 vítězství, 197 pódiových umístění a celkem sedm mistrovských titulů.

Foto: F1

Po boku George Russella stráví Hamilton letos poslední sezonu. Mladší Brit v Mercedesu zůstane i nadále.

Od sezony 2023 se stal šéfem italského Ferrari francouzský manažer Frédéric Vasseur, který do té doby působil v Alfě Romeo. To je vcelku podstatná informace, neboť Vasseur svého času šéfoval Hamiltonovi v nižší kategorii GP2 (dnes formule 2, šampionát pro mladé talenty posazený jen kousíček pod F1). Mohlo jejich někdejší partnerství sehrát v šokující přestupové bombě desetiletí roli? Bude to tak.

Je velmi pravděpodobné, že Hamilton svým rozhodnutím odšpuntuje přestupové rošády. Bez sedačky teď zůstal Carlos Sainz, který je už nějaký čas spojován s přesunem do Audi (jeho otec ostatně vyhrál letošní Dakar právě ve speciálu této značky). A aby toho nebylo málo, před dvěma dny zveřejnil tajemný příspěvek na svém Instagramu pilot Sebastian Vettel, který v kombinéze Red Bullu avizoval „přípravu na další sezonu“.

Připravte si popcorn, vážení. Příští měsíce budou v F1 pořádná jízda! Letošní sezona odstartuje už první březnový víkend v Bahrajnu.

Související témata:
Načítám