Hlavní obsah

Jedno z nejprodávanějších aut v Česku připomíná, že prošlo modernizací. Takhle vypadá ve vrcholné verzi

Foto: X/Hyundai Motor Group

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazený Hyundai Tucson se nám poprvé ukázal na konci listopadu, nyní si můžeme prohlédnout také modernizovanou podobu sportovněji laděného provedení N Line.

Článek

Automobilka Hyundai na sociálních sítích publikovala první snímky. Verze N Line samozřejmě přebírá designové změny standardního Tucsonu, liší se ale několika detaily. Má například jiné nárazníky, odlišnou výplň přední masky, specifická kola a postrádá chromované prvky, místo kterých nabízí akcenty černé. Nejvíce změna vynikne na zadních sloupcích.

Pohled do interiéru odhaluje štědré použití Alcantary a červeného kontrastního prošívání. Vnitřek modelu Tucson jinak celkově prošel velkou proměnou. Auto dostalo nový volant, přepracovanou středovou konzolu a především nově tvarovanou palubní desku. Ze současného provedení zůstal snad jen digitální přístrojový panel, nově na něj ale přímo navazuje obrazovka infotainmentu.

Přes celou šířku se pak táhne prvek s otvory ventilace, pod ním se uprostřed palubní desky nachází panel s tlačítky, ovladači a nastavením klimatizace.

Další informace zatím k dispozici nemáme, detaily o technice a nabídce motorizací se jistě dozvíme nejpozději při kompletním představení evropské specifikace, k níž by mělo dojít na začátku příštího roku.

Připomeňme však, že k odhalení současného Tucsonu došlo v září 2020, příjezd faceliftu je tedy poměrně brzký. K modernizacím zpravidla automobilky přistupují obvykle až po čtyřech letech od představení vozu. Jenže životní cyklus produktu je u automobilky Hyundai typicky kratší, takže už nyní osvěžuje novinku, která vlastně ještě ani nestačila zestárnout.

Do prodeje omlazené kompaktní SUV zamíří na přelomu prvního a druhého kvartálu příštího roku.

Zajímavé také je, že Hyundai píše o „první částečné modernizaci současné generace“, je tedy možné, že Tucson v dalších letech čeká ještě důkladnější facelift.

Reklama

Načítám