Hlavní obsah

Jeden z nejoblíbenějších crossoverů brzy změní tvář. Renault Captur zřejmě výrazně prokoukne

Foto: Nikita Čujko/Kolesa.ru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá generace Renaultu Captur se světu představila v červenci roku 2019, blíží se tedy čas na její modernizaci. A my už teď možná víme, jak omlazení ovlivní design tohoto populárního malého crossoveru.

Článek

Na internet se totiž nedávno dostaly patentové obrázky faceliftovaného Capturu, které vcelku jasně naznačují, co od novinky očekávat právě v oblasti vnějšího vzhledu. Ten se podle všeho výrazně promění, a to především u předních partií.

Proměna tváře se trochu podobá nedávné transformaci příbuzného malého hatchbacku Clio, nabízí ale také specifické prvky. Captur dostane nové světlomety, výrazně užší a „zamračenější“, dojde také na novou přední masku, odlišný nárazník se zajímavě řešenými lampami v jeho rozích a samozřejmě i nové logo francouzské automobilky.

Existence patentových obrázků využil navíc známý grafik a virtuální umělec Nikita Čujko, který pro motoristický web Kolesa připravil právě na základě těchto snímků realisticky vyhlížející vizi podoby modernizovaného Capturu.

Nikitova představa vypadá velice zajímavě, městský crossover po proměně působí podstatně dravěji a ostřeji než současné provedení s uhlazenou přídí a spíše roztomilým výrazem.

Podle některých zdrojů by Renault omlazený Captur mohl představit ještě do konce roku, možná je ale také premiéra na začátku roku příštího. Při odhalení se pak jistě dozvíme informace o změnách v interiéru nebo nabídce motorizací.

Současná paleta pohonných jednotek je přitom vcelku rozmanitá. Zahrnuje standardní zážehovou verzi s litrovým tříválcem (TCe 90), verzi schopnou spalovat LPG (TCe 100 LPG), dva mild-hybridy (mild-hybrid 140 a mild-hybrid 160), klasický hybrid (E-Tech full hybrid 145) a externě nabíjitelný hybrid (E-Tech plug-in 160).

Reklama

Načítám