Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro fanoušky formule 1! Televizní přenosy se stěhují, vysílací práva získala nová a hlavně rozšířenější stanice

Foto: F1.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od sezony 2015 vysílala víkendový program F1 pro české a slovenské fanoušky stanice Sport TV. Po deseti letech se seriál vrací na Novu.

Článek

Pamatujete si ještě pořad Prima rána? Na přelomu milénia vysílala závody F1 právě Prima a jako bonus měla po velkých cenách i vlastní vědomostní soutěž zaměřenou na motorsport. Od roku 2006 se kolotoč prestižní motoristické soutěže přesunul na Novu, která vysílání pro tuzemské fandy zaštiťovala až po závěr sezony 2014. Poté přišel zlom, vůbec poprvé měli čeští a slovenští příznivci za přenosy F1 platit.

Vysílání se totiž stěhovalo na zpoplatněné kanály Sport TV, kde se s šampionátem setkáváme dodnes. Jenže i to se brzy změní. Od sezony 2024 totiž získala vysílací práva opět Nova. Formule 1 se však nevrátí na hlavní kanál, závody poběží na sesterských stanicích Nova Sport.

„Naším závazkem je přinášet divákům nejlepší sportovní zážitky a exkluzivní obsah nejvyšší kvality. K Lize mistrů, Bundeslize či NHL se nyní připojuje další světová sportovní značka, jejíž popularita v posledních letech roste,“ uvedl šéf sportovního oddělení Novy Dušan Mendel.

Foto: F1

Formule 1 pojede od příští sezony na stanicích Nova Sport. Snad se dočkáme i těsnějšího souboje o mistrovské tituly.

Kromě formule 1 dnes stanice Nova Sport vysílají také závody MotoGP či NASCAR. Pokud jste čekali i odhalení veškerých podrobností včetně rozvržení napříč jednotlivými kanály či představení samotných komentátorů, budete zklamáni. Na podrobnosti si musíme ještě nějaký čas počkat, podle posledních informací je Nova odhalí na tiskové konferenci v zimě tohoto roku.

Nova by si ale s vyjádřením měla pospíšit. Dychtiví fanoušci už bombardují její sociální sítě, protože je zajímá, zda bude přímé přenosy moderovat stále populárnější duo Števo Eisele a Josef Král. To kolem sebe za poslední roky vytvořilo obrovskou fanouškovskou komunitu nejen díky vlastnímu podcastu EisKing. Když se Nova před lety s F1 loučila, moderoval přímé přenosy Tomáš Richtr s výpomocí Pavla Fabryho. Oba v komentování pokračují i dnes, a to pro Sport TV na české zvukové stopě.

Reklama

Související témata:
Načítám