Hlavní obsah

Fanoušci F1, nastartuje své televizory. Další řada Drive To Survive právě startuje

Foto: Netflix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Fenomenální úspěch dokumentárního seriálu Drive To Survive (oficiální český titul zní Touha po vítězství) jen potvrdil atraktivitu Formule 1, když se do jejího světa opravdu ponoříte. S každou další řadou bylo pojetí velkolepější a příběhy dramatičtější – nyní je tu premiéra již páté řady pokrývající průběh uplynulé sezóny 2022.

Článek

Svět Formule 1 je naprosto fascinující – ale ne vždy si toho všimnete, když jen koukáte na závody v televizi a pravidelně u nich usínáte. To až když jej začnete sledovat opravdu do hloubky, zaměříte se na detaily a pokusíte se nahlédnout za oponu, objevíte jeho skutečnou krásu.

A k tomu mnoha fanouškům pomohla právě série Drive To Survive – ukázala jim totiž strhující příběhy, které se odehrávají na jejím pozadí, přinesla nevídané úhly pohledu na závodění a veškeré dění kolem něj, a dokázala to podat tak stravitelnou formou, že uspokojí kované znalce, začínající nadšence i lidi, které svět rychlých kol vlastně ani tolik nezajímá. Drive To Survive udělalo Formuli 1 za poslední čtyři roky skutečně obrovskou službu.

Foto: Netflix

Dokumentární série Drive to Survive pomohla získat F1 spoustu nových fanoušků

A nyní je tu premiéra páté řady mapující sezónu 2022. Ta se z pohledu běžného fanouška mohla zdát úplně nudná – vždyť Red Bull většině závodů naprosto vládl a Max Verstappen obhájil svůj mistrovský titul prakticky neatakován. Jenže to je právě pouze ten povrchní pohled.

Mercedes, jako favorit na titul, se loňskou sezónou protrápil kvůli technickým problémům. Ferrari zase mnohokrát šlapalo Red Bullu na paty, ale často závod zahodilo taktickou nebo řidičskou chybou – což nakonec stálo šéfa týmu místo. Také bude zajímavý příběh konce Micka Schumachera, Daniela Ricciarda a Josta Capito (bývalý šéf Williamsu), loučení Vettela, a naopak neloučení Alonsa. Uvidíme, co všechno a jak nová série pokryje…

A uvidíme právě dnes, kdy má pátá řada na kanálu Netflix oficiální premiéru.

Budete se dívat na pátou řadu Drive to Survive?
Nezdržujte, už na to klikám!
75,8 %
Uvidíme, už mě to tolik nebaví jako dřív
11,4 %
Moderní F1 mě vůbec nezajímá
12,8 %
Celkem hlasovalo 722 čtenářů.

Reklama

Související témata: