Hlavní obsah

Dvojice malých, ale šikovných obytňáků, renovace laku a mnoho dalšího – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Volšický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát hurá, je tady víkend! Už tradičně vám přinášíme přehled toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího z uplynulého týdne. Trochu více do detailu se teď pověnujeme dvěma zajímavým obytným přívěsům a taky zašlých laků. To na první pohled vypadá jako jednoduchá činnost pro nadšence a kutily, ale vyžaduje pečlivost i předchozí zkušenosti.

Článek

Sezóna obytných aut, ale obytných přívěsů, střešních stanů a obytných vestaveb, bude brzy v plném proudu. My jsme vám tento týden ukázali hned dva zajímavé obytné přívěsy, které nezaberou příliš místa, nepotřebují ohromnou sílu tažného vozu, a v jednom případě se dokonce nezaleknou ani nějaké té terénní vložky. Konkrétně jsme vám ukázali stylový obytný přívěs Hero Camper a maličký šikovný karavan Mohican. Naše otázka tedy zní: Jaký z těchto dvou byste si vybrali vy?

Foto: Jan Majurník

Terénní obytný přívěs Hero Camper

Foto: Hotomobil

Kompaktní karavan Mohican od Hotomobil

Jaký z malých obytných přívěsů byste si vybrali?
Hero Camper! Ten se mi vážně líbí!
33,5 %
Mohican! Ten se mi zdá lepší!
66,5 %
Celkem hlasovalo 164 čtenářů.

Jakou péči věnujete vzhledu vašeho plechového miláčka? Myjete a čistíte jej pravidelně, nebo tvrdíte, že nejlepší automyčka je zdarma a s nadšením vyhlížíte každou průtrž mračen? S naším redakčním bavorákem jsme se vrhli do tajů automobilového detailingu a v našem seriálu vám představujeme, jak probíhá a co obnáší profesionální a kvalitní kompletní oživení exteriéru i interiéru vozu.

V nejnovějším pokračování našeho vyprávění se věnujeme nejnáročnější fázi procesu vracení lesku zašlému autu a přibližujeme vám, jak probíhá efektivní, ale také složitá a časově náročná renovace laku. I když to tak vypadá, není to jen o tom vzít do ruky leštičtu a dát se do díla, protože to vyžaduje zkušenosti i cit pro detail. O tom, jak to umí zkušení profesionálové, si můžete přečíst v našem článku.

Foto: Lukáš Volšický

Pečlivá renovace laku vyžaduje cit a smysl pro detail

Už tradičně jsme se v uplynulém týdnu věnovali i testování nových aut. Milujete rychlou jízdu, ale zároveň potřebujete praktické auto pro rodinu? Ale jaké vybrat? Svezli jsme se nejnovějším Volkswagenem Golf R Variant, jenž spojuje praktičnost kombíku se silou a rychlostí sportovních hatchbacků, a myslíme si, že to pro vás bude ideální kompromis. A pokud hledáte rychlost v terénu, jistě vás zaujme osmiválcový Jeep Wrangler Rubicon 392 Xtreme Recon.

A nezapomněli jsme ani na ojetiny a našli pro vás šikovný rodinný vůz do 100 tisíc korun – modernizovaný Fiat Multipla nepatří k nejkrásnějším autům na světě, ale za zajímavou cenu v něm budete mít všechno, co potřebujete. A pokud se poohlížíte po novější ojetině a klidně s menším tříválcovým motorem, příjemným překvapením pro vás bude spolehlivá Škoda Fabia Combi 1.0 TSI.

Foto: Lukáš Volšický

Jeep Wrangler Rubicon s osmiválcem si v Evropě oficiálně nekoupíte, ale naštěstí existují firmy, které vám ho dovezou

Uplynulý týden navíc přinesl spoustu zajímavostí. Světem se rozšířila spekulace o novém historicky nejdražším autě všech dob, legendárním Mercedesu-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, jehož prodej se již stihl oficiálně potvrdit. Americký nadšenec a závodník Ken Block představil svůj nejnovější extrémní speciál, s nímž se pokusí zdolat mýtickou horu Pikes Peak.

Reklama

Související témata:
Načítám