Hlavní obsah

Drahá paliva, nejlepší auto ve své třídě a srážka se zvěří. To vše přinesla během týdne Garáž

Foto: Lukáš Kukla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná víkend a to je ideální čas, kdy se můžeme podívat na ty nejzajímavější články z uplynulého týdne na naší Garáži. Věnovali jsme se ceně paliv, armádním vozům, testům z autoškoly, ale také nové Toyotě či starému Fiatu.

Článek

Konečně je tady zasloužený víkend, kdy je snad alespoň trochu času na to si oddechnout a projít si ty nejzajímavější články, které za uplynulé dny přinesla Garáž.

Redakční testy

Začněme naší výkladní skříní – redakčními testy. V uplynulých dnech jste nás mohli potkat na silnici například v ojeté klasice Kia Ceed, kterou podle Dalibora směle můžeme považovat za to nejlepší auto ve své třídě. Kéž by vůz buď o malinko méně sahal do řízení, nebo měl velké tlačítko, které by všechny ty pomocníky vypnulo.

Do Španělska jsme se vypravili za novým Renaultem. Martin v Australu doslova i obrazně závodil s Qashqaiem a nezbývá než přiznat, že Francouzi mají v ohni jménem rodinné crossovery povedené želízko.

Dominika jste mezitím mohli potkat na motorce. A víme jistě, že byste ho poznali. Vyrazil totiž za jedním nadšencem, který vyrábí dlouhé motorky podle švédské školy. Takové stroje v Česku opravdu nemají obdobu a část rámu z lodního řetězu je taková stylovka, o které si budeme povídat ještě dlouho.

Došlo ale i na dodávku, v tomto případě povedený Multivan T6.1 od Volkswagenu. Panamericana oslavuje historii, ale to neznamená, že by to nebyl moderní vůz s řadou praktických vychytávek – není divu, že řada zájemců dá přednost této klasice před novější T7.

Foto: Lukáš Kukla

Volkswagen láká k dobrodružství

Texty pro vás – řidiče

Máte svůj vůz a nic nového nesháníte? Ani se vám nedivíme! I pro vás máme řadu zajímavých textů, které přijdou vhod. Honza Majurník s pečlivostí sobě vlastní přinesl nejdůležitější informace o tom, co dělat při srážce se zvěří. Nechybí ani nejrizikovější měsíce a místa v Česku, průměrná výše škod a rada, kdy (ne)volat policii.

Přinesli jsme informace o průměrné ceně paliv v Česku včetně přehledné tabulky podle krajů. Posíláme pozdrav do Jihočeského kraje, kde je benzin nejlevnější.

A ponořili jsme se i do hlubin byrokracie, abychom vysvětlili, jak to bude s dlouho vyhlíženým koncem velkých papírových techničáků. Tento – ještě nedávno – půlmetrový přežitek konečně zmizí z polic a šuplíků provozovatelů aut!

Kvízy, zajímavosti a novinky

Během týdne se nám podařilo vydat dokonce dva kvízy a znovu se ukázalo, kolik našich čtenářů si rádo podobný hlavolam vyzkouší. Jeden vychází z nových otázek z autoškoly a až vám někdo bude v komentářích tvrdit, že si otázky naše redakce vymýšlí, nevěřte mu. Jen je třeba dát žadatelům o ŘP trochu času se s otázkami seznámit, než je začnou potkávat v závěrečných testech. Druhý kvíz je zapeklitější. Ukázali jsme vám v něm malé plaketky, odznaky a loga a na vás je, abyste je dokázali správně zařadit. Tak schválně, která značka používá plaketu Scout, co myslíte? No a nechyběly ani milované obytňáky. Co říkáte na tento dřevěný karavan, který si můžete poskládat sami?

Sešly se nám také dva články o modernizaci vozů našich žen a mužů v uniformě. Pokud vás zajímá, v čem všem je Toyota Hilux lepší než uazy, dozvíte se to tady. A nebojte, řeč přijde i na všude propíranou svolávačku. Pokud více než zelené fandíte modré, pak si můžete přečíst o superbech, které budou sloužit Policii ČR. Je jich 40 a jejich revírem je dálnice.

Historie

A podívali jsme se i do historie. Cadillac slaví 120. narozeniny a jeho dějiny jsou opravdová jízda. Vozil prezidenty, pyšnil se tím, že se nemusí startovat klikou. A Q na konci názvu používal dřív než Škoda.

Zajímavou historii mají ale i tuzemská auta. Například Wikovy mohly udělat díru do světa, kdyby jen přišly během klidnějšího období. A říká vám něco jméno Übelacker? Od teď už bude, jelikož bez něj by tatry nevypadaly tak, jak vypadaly.

A co by to bylo za historii, kdybychom neměli aspoň jeden ruský poklad z 80. let. Lad 2105 vznikly víc než tři miliony kusů a my se jedním z nich projeli.

Reklama

Související témata:
Načítám