Hlavní obsah

Jídlo za volantem, správné boty i bezpečná vzdálenost. Vyzkoušejte si 10 z nových otázek z autoškoly

Foto: Shutterstock / WeStudio

Už od loňského podzimu prochází závěrečná teoretická zkouška v autoškolách důležitou modernizací, při níž testový soubor rozšiřují nové otázky. Tvůrci se jimi snaží reagovat na nejnovější způsoby chování řidičů v provozu i je přizpůsobují nejmodernějším technologiím v nových autech. Připravili jsme pro vás další kvíz, kde si je můžete vyzkoušet nanečisto.

Článek

Během letošního září se v testovém souboru objevilo 30 nových otázek, z nichž 10 si můžete vyzkoušet v následujícím kvízu.

1. Může ovlivnit používání nevhodného obutí za jízdy reakční dobu řidiče nutnou k řešení situací v provozu na pozemních komunikacích?
Foto: Asociace autoškol ČR
2. Nedodržení bezpečné vzdálenosti za vpředu jedoucím vozidlem je v ČR:
Foto: Asociace autoškol ČR
3. V případě vzniku újmy způsobené provozem vozidla bez platného pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla (tzn. vozidlem bez tzv. povinného ručení) poškozený:
Foto: Asociace autoškol 2022
4. Řidič vozidla z výhledu pokračující v přímém směru:
Foto: Asociace autoškol ČR
5. V rámci dodržování bezpečné a defenzivní jízdy (například na dovolenou či služební cestu) by měl řidič vozidla z výhledu ve vyobrazené dopravní situaci:
Foto: Asociace autoškol ČR
6. Systém ESC (ESP):
Foto: Asociace autoškol ČR
7. Airbag:
Foto: Asociace autoškol ČR
8. Má vozidlo dle kontrolní nálepky na fotografii platnou technickou prohlídku?
Foto: Asociace autoškol ČR
9. Ovlivní používání zkrášlovacích prostředků za jízdy reakční dobu řidiče nutnou ke sledování a řešení situací v provozu na pozemních komunikacích?
Foto: Asociace autoškol ČR
10. Ovlivní konzumace potravin za jízdy reakční dobu řidiče nutnou k vyřešení mimořádné události v provozu na pozemních komunikacích?
Foto: Asociace autoškol ČR

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Kvízy na webu Garáž.cz

Zkuste si i naše další kvízy plné rozličných témat na Garáž.cz. Neotálejte a prověřte si své motoristické znalosti. S výsledky se můžete pochlubit v diskuzi pod článkem či na vašich sociálních sítích.

Reklama

Načítám