Hlavní obsah

Dopravní peklo začíná: Na Barrandovském mostě startují přípravné práce

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Začátek druhé etapy rekonstrukce Barrandovského mostu, klíčové pražské dopravní tepny, se již neodvratně blíží. Než všechny práce vypuknou naplno, budou jim předcházet přípravné kroky, které začnou omezovat dopravu na mostní komunikaci. Na co se tedy máte připravit?

Článek

Silničáři dnes začnou upravovat sjezd z Barrandovského mostu do Modřanské ulice v Praze 4. Práce, v jejichž místě se sníží počet jízdních pruhů, potrvají do 15. května. Jde o přípravu na zahájení letošní etapy rekonstrukce Barrandovského mostu. Ta je naplánovaná od 15. května do 14. srpna.

Mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková již dřív ČTK sdělila, že dnes zahájené práce budou znamenat pro řidiče první významnější omezení před hlavní částí rekonstrukce mostu. Přestavba začátku sjezdu je podle ní ale nezbytná kvůli následnému vedení dopravy během hlavní rekonstrukce mostu a má motoristům umožnit snazší sjezd do Modřan a Braníku.

Dělníci do 15. května zdemolují část zdi, která v úseku nyní je, upraví terén a položí provizorní povrch vozovky, jenž bude sloužit pro dopravu v době hlavních oprav Barrandovského mostu. V jejich rámci se letos počítá s pracemi na severní polovině jižní části mostu a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu.

Rekonstrukce mostu začala loni na jižní polovině jeho jižní části. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou na 594,5 milionu korun. Soumostí, tvořené severní a jižní částí, z roku 1983 se dosud neopravovalo.

Reklama

Související témata:
Načítám