Hlavní obsah

Omezení ve Zlíchovském tunelu: O víkendech tu silničáři budou opravovat vozovku

Foto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řidiči se v části městského okruhu v Praze 5 musejí po dva víkendy připravit na dopravní komplikace. Důvodem je oprava vozovky ve Zlíchovském tunelu. První opravy se uskuteční o prodlouženém víkendu od 28. dubna do 1. května a další od 5. do 8. května.

Článek

Při opravách bude v každém směru zúžen provoz do jednoho jízdního pruhu. První opravy se uskuteční o prodlouženém víkendu od 28. dubna do 1. května a další od 5. do 8. května. Vyplývá to z informací zveřejněných na magistrátním webu opravujeme.to. Technická správa komunikací (TSK) následně zahájí 15. května letošní opravy nedalekého Barrandovského mostu.

AKTUALIZACE: Pražští silničáři odložili druhou část oprav vozovky ve Zlíchovském tunelu, při které měly být opraveny rychlé jízdní pruhy. Původní termín od 5. do 8. května byl posunut a rozdělen do dvou fází, a sice nejprve od 12. do 14. května a poté od 19. do 21. května.

Proč se opravuje Zlíchovský tunel a bude objížďka?

Silničáři vymění kompletní povrch silnice v tunelu, a to ve všech jízdních pruzích v obou směrech. Opravy jsou rozděleny na dvě fáze, při kterých bude vždy zachován průjezd jedním jízdním pruhem v každém směru. „Uzavření jízdního pruhu nastane v pátečních večerních hodinách a provoz by měl být obnoven v pondělí do 15:00,“ píše se na webu.

Během oprav by podle internetových stránek měli řidiči v dopravní špičce počítat se zdržením od deseti minut do půl hodiny. Objízdná trasa vyznačena nebude.

Zlíchovský tunel je součástí městského okruhu, ve směru ze Smíchova do Braníku navazuje na tunel Mrázovka a následně z něj auta míří na Barrandovský most.

Reklama

Související témata:
Načítám