Hlavní obsah

Pozor, v pondělí to vypukne! Barrandovský most čeká druhá etapa oprav. Omezení budou ještě horší než loni

Foto: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V půlce května začne druhá etapa oprav Barrandovského mostu, klíčové tepny pražské dopravy. Dopravní omezení mají trvat 92 dnů. Na co se máte připravit a kudy stavbu objet?

Článek

Loni jsme v souvislosti s první fází oprav Barrandovského mostu čekali apokalypsu, ta nakonec nenastala – především díky disciplinovanosti řidičů, kteří jezdili daným místem spořádaně nebo se mu nejlépe úplně vyhnuli. Za to si zasloužíte potlesk! Ještě se však neradujme, protože se blíží druhá etapa oprav a dopravní omezení mají být ještě přísnější.

KDY

Přípravné práce začaly již v březnu, ale dopravní omezení startují 15. května a mají trvat 92 dní, tedy přibližně do půlky srpna (aby s koncem prázdnin byla nejvytíženější pražská křižovatka v plné formě). Jenže podobný termín slibovalo zastupitelstvo i loni a práce ve finále pokračovaly v omezené míře až do října. Tak si držme palce…

KDE

Tentokrát bude uzavřená celá barrandovská rampa (tedy od Barrandova ve směru z ul. K Barrandovu na Jižní spojku), zároveň budou uzavřeny dva jízdní pruhy ve směru od Smíchova. Na mostě však v každém směru budou otevřené tři provizorní jízdní pruhy (dva průběžné a jeden připojovací/odpojovací).

Foto: TSK Praha

Letos bude kompletně uzavřený nájezd od Barrandova.

OBJÍZDNÉ TRASY

Objízdná trasa povede po D0 (Pražský okruh) Lochkovským tunelem a po Strakonické ulici zpět na Barrandovský most a Jižní spojku – pamatujte, že v tomto případě na objíždění po D0 nepotřebujete dálniční známku. Určitou variantou také je pokračovat z Barrandova směrem na Smíchov a na vratné rampě u Lihovaru se otáčet do protisměru.

Pro vzdálenější cíle, jako jsou Modřany, Kamýk či Chodov, bude možné pokračovat po okruhu D0 na sjezd Písnice, který se plánuje v době rekonstrukce mostu otevřít, a poté do centra po Libušské ulici či jet dál po D0 na sjezd Vestec. Možností je také dojet až k dálnici D1 a odtud zamířit do centra po ulicích Brněnská a 5. května.

Foto: TSK Praha

Objízdné trasy jsou sice delší, ale zároveň také pohodlnější a ve finále mohou být i rychlejší.

RADA NA ZÁVĚR

Jinak hlavním doporučením je (stejně jako loni) se Barrandovskému mostu zcela vyhnout a využít objízdných tras. I když jsou kilometrově delší, ušetří vám čas a nervy (ideálně využijte navigační aplikace s online daty o dopravě, které vás navedou nejméně zahuštěnou částí Prahy – Mapy.cz, Google Maps, Waze a další).

Pokud už přes Barrandovský most musíte, pokuste se vyhnout času dopravních špiček. Mějte také na paměti, že jeden drobný ťukanec může toto úzké hrdlo zcela ucpat, tak jeďte opatrně a obezřetně, aby se vše i letos obešlo bez zbytečných komplikací a my vám zase mohli zatleskat!

Reklama

Načítám