Hlavní obsah

Čínský miliardář si chtěl vystavit svůj Rolls-Royce na terase, byt má ale až ve 44. patře… Nakonec to zvládl!

Foto: Instagram/kurdistan.millionare.cars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I extrémně bohatí lidé mají problémy a starosti. Někdy jsou podobné těm našim, jindy nám ale mohou připadat poněkud bizarní. Jako třeba „potíže“, které řešil jeden čínský miliardář.

Článek

Tenhle chlapík si totiž z nějakého důvodu přál „zaparkovat“ svůj nový Rolls-Royce Ghost na terase svého bytu. Už to samo o sobě je poměrně zvláštní.

Jenže miliardář navíc bydlí v jedné výškové budově v provincii Fu-ťien a byt má až ve 44. patře, tedy více než 170 metrů nad zemí.

Nakonec si ale poradil, obrátil se totiž na odborníky, kteří mu s přesunem luxusního sedanu na terasu bytu ve 44. patře mrakodrapu pomohli. Jejich úkol však samozřejmě nebyl jednoduchý.

Rolls-Royce Ghost je pochopitelně drahým vozem, takže operace neměla mnoho prostoru pro nějakou chybu. Ghost je ale také docela těžký, váží asi 2,5 tuny.

Společnost, který byla vytažením auta pověřena, proto před akcí musela provést řadu výpočtů, experimentů, zkoušek a plánování.

Pro Rolls-Royce nakonec vytvořila speciální železnou klec, do které byl automobil „uložen“. Konstrukce pak byla pomocí jeřábu a trojice extrémně pevných ocelových kabelů vytažena podél stěny budovy kousek nad terasu ve 44. patře.

Pomocí dalších ocelových lan byla následně klec přemístěna přímo na terasu. A pak už přišla ta nejjednodušší část - popojet s vozem na správné místo.

Jaké má majitel s Ghostem další plány, bohužel nevíme. Možná Rolls-Royce bude sloužit jako terasová dekorace, možná se někdy v budoucnu zase vrátí na zem. Nebude to sice snadné, ale pro tohoto výstředního čínského miliardáře zřejmě není nic nemožné.

Načítám